Svenska Sara, 17, hittade sin dubbelgångare – på Irland: ”Det var surrealistiskt”

.

Det har nu gått några år sedan Sara Nordström registrerade sig på en sajt för att hitta sin dubbelgångare. Alla ska ju enligt myten ha en sådan ute i världen.

Initiativet ledde till att den då 17-åriga svenskan hittade irländska Shannon – och de två var i princip omöjliga att skilja åt.

Det har visserligen gått en tid sedan Sara Nordström la upp bilder på sajten Twinstrangers, men berättelsen är så pass otrolig att den utan tvekan kan återupplivas. Efter ett antal sökningar kom den då 17-åriga svenskan i kontakt med fyra år äldre Shannon från Irland.

– Jag visade foto för mina förändrar och de var imponerade och mina vänner trodde till och med att bilden på Shannon föreställde mig, sa Sara då till sajten.

Twinstrangers

Båda familjerna har ägt möbelbutiker

Twinstrangers la upp de två tjejerna på sin Facebooksida – och den otroliga likheten fick stor respons. Snart satt därför Sara på ett plan till Irland – för att träffa sin dubbelgångare i verkliga livet.

– Det var surrealistiskt när vi träffades, det var som att kolla på mig själv, berättade Sara.

Tillsammans gick de runt i Dublin, besökte en julmarknad och drack varm choklad. Sara och Shannon såg, utöver sina utseenden, flera likheter med varandra.

– Våra liv är ganska annorlunda, hon är en makeup-artist som bor på Irland och pluggar på universitet och jag går på en internatskola i Sverige. Men jag kan tänka mig att mitt liv kommer vara mycket som hennes när jag är 21, menade Sara.

Youtube

Sedan avslöjade Shannon ett nästan kusligt sammanträffande.

– Båda våra familjer har ägt möbelbutiker. Sara var lite mer blyg än mig, men det tog inte lång tid innan det kändes som att vi känt varandra i år.

Nedan kan du se ett engelskt klipp från mötet mellan Sara och Shannon!

Visst var tjejerna lika varandra? Det här med dubbelgångare är verkligen fascinerande! Tryck nu på dela-knappen om du håller med!