Svenskarnas dom: Här är vår favoritkorv – förstaplatsen är riktigt oväntad

Korv, denna fantastiska uppfinning! Man blir själaglad av blotta tanken på korv, nästan oavsett vilken sort det gäller.

Korv är så otroligt mångsidig. Man kan grilla den, steka den, koka den eller lägga den i ugnen och få en otrolig måltid varje gång.

Korv med bröd är till exempel en riktig svensk klassiker. Oavsett om man är på en idrottsplats, ute i skogen eller inne i stan – vill man ha någonting som är både gott och mättande på samma gång så sitter en korv med bröd alltid som en smäck.

Men hur mycket korv äter vi svenskar? Och vilken korv? Och vad har vi helst på korven? Här är svaren.

Korv med bröd är en av få rätter som älskas av gamla, unga, rika, fattiga och alla däremellan.

Bildkälla: Pixabay

En ny undersökning visar nu mer specifikt hur vi svenskar äter vår älskade korv med bröd.

Här är vår favoritkorv

Chorizo. Det är den korv vi svenskar helst mumsar i oss. Något överraskande kanske med tanke på att den – i korvsammanhang – är tämligen ny i Sverige.

Men vi svenskar gillar tydligen lite smak på korven. På platserna bakom chorizon kommer vanlig grillkorv, kokt korv (wienerkorv) följt av kabanoss på fjärdeplatsen.

Och vi svenskar äter mycket korv med bröd! I genomsnitt trycker vi i oss 60 korv med bröd per år, där männen äter 72 stycken i genomsnitt jämfört med kvinnorna som skickar i sig 47 stycken.

Bildkälla: Pixabay

Så äter svenskar korv

Men man kan ju inte bara äta korv med bröd, man vill ju helst ha någon topping också. För oss svenskar är det, kanske inte så överraskande, senap som är favoriten, följt av den nästan lika klassiska toppingen ketchup.

Undersökningen, utförd av Kantar Sifo på uppdrag av Circle K, visar också att vissa delar av landet är mer förtjusta i korv än andra.

Bor du i Jämtland, Blekinge eller Göteborg så älskar du korv lite mer än i andra delar av landet.

Bildkälla: Piqsels

Hur äter du helst din korv med bröd? Lämna din favorit i kommentarsfältet nedan, tagga en riktig korvälskare och tryck på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!