Svenske mannen söker jobb som jultomte – klockrena detaljen borde ge honom anställning direkt

Trots att löven fortfarande är gröna på sina håll i vårt underbara land så kommer vintern obönhörligen allt närmare. Vi är redan inne i oktober månad och innan vi vet ordet av så är det dags att börja planera julen.

Julen är många svenskas favorithögtid men samtidigt också den högtid som kräver mest planering i förväg.

Det ska handlas mat, pyntas, köpas presenter – och bestämmas vem som ska vara jultomte.

Har man ingen i familjen eller släkten som kan agera jultomte kan man alltid hyra en, och det brukar finnas massor av människor som hyr ut sig själva som jultomte under ett par timmar på julafton.

Oftast betalar man väl någon eller några hundralappar för besväret, men mannen i den här annonsen har tänkt lite annorlunda.

Varje höst så fylls köp- och säljsajten Blocket av män och kvinnor från hela Sverige som erbjuder sina tjänster som jultomte. Det är ett perfekt alternativ för de familjer där man inte hittar någon som frivilligt vill ”gå ut och köpa tidningen” efter Kalle Anka. Men det gäller att läsa igenom tomte-annonserna noggrant.

”Arvode: en flaska calvados”

En annons som nu får många svenskar att skratta kommer från en icke namngiven man som annonserar ut sina tjänster i en grupp på Facebook.

Bildkälla: Twitter

”Jultomte. Jobbat som jultomte sedan 1975. På julaftonen kl15-19.10-15 minuters besök,arvode en flaska calvados. Jag talar även finska. Ring” går det att läsa i annonsen.

Flera roliga detaljer

Det som får många att tycka så mycket om den väldigt raka annonsen är flera saker.

Dels att mannen har enorm erfarenhet i och med att han tomtat sedan 1975 och dels att han dessutom är tvåspråkig.

Men också att han inte vill ha betalt i pengar.

Istället vill annonsören ha en flaska calvados för att dyka upp i ungefär 15 minuter.

Annonsören är beredd att ställa upp som tomte mellan 15.00 – 19.00.

Det innebär att annonsören, om han jobbar riktigt hårt, kan dra in så mycket som 16 flaskor calvados under julafton. Inte illa pinkat för att dela ut lite klappar!

Skulle du kunna agera jultomte?

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!