Synvillan i den här bilden får tusentals att skratta – men kan du se vad som är fel?

Synvillan i den här bilden får tusentals att skratta – men kan du se vad som är fel?

Jag tror att de flesta av oss någon gång har sett en bild, hajat till för att ögonen fastnat vid en speciell detalj – men sedan tagit en närmare titt och insett att det man först trodde sig se inte riktigt existerade.

Det kan ibland bero på rena misstag, att man helt enkelt sett fel – men i vissa fall kan det också handla om synvillor. Sådana kan verkligen få det att snurra till i ens hjärna, men det är också ett oerhört fascinerande fenomen.

Jag minns från balen när man slutade grundskolan. På en av bilderna fick jag en kram av en kompis, men på bilden som togs av det hela – i exakt rätt ögonblick – såg det ut som att min väns huvud satt på min kropp. Det hela var otroligt lustigt – och det var först när man verkligen tog en noggrann titt på fotot som man förstod hur det egentligen stod till.

Sådant där har jag alltid tyckt varit roligt. Vi har bland annat därför tidigare skrivit om när kameran kommit fram när det passat som allra bäst – och tagit ett oförglömligt foto just för att tajmningen varit så spektakulär.

Tidigare i dag snubblade jag över en ny sådan här bild som jag bara måste få dela med mig av. Den är på 5 vänner som sannolikt är ute på någon form av bar eller nattklubb.

Vid en första anblick får de allra flesta en smärre chock! Anledningen är rätt uppenbar. Kolla själv (nedan)!

Youtube

Men nej, vi är lite mer rumsrena än att publicera en så halvsnuskbild som man först kan tro att det här är. Sanningen är dock den att den andra tjejen från vänster INTE spretar hejdlöst med benen. Då hade det ju nästan funnits risk för att visa upp det ”allra heligaste”.

Men ta nu i stället en närmare titt. Ögonen blir verkligen lurade av den här bilden. Det är dock så att tjejen som man lätt tror sitter med benen brett isär faktiskt har benen rätt tätt ihop ner mot kompisen till vänster. Det som i synvillan ser ut att vara hennes högra ben tillhör i stället vännen till höger om henne. Alltså hon som sitter i mitten.

Den röda cirkeln i bilden nedan visar hyfsat tydligt hur det ligger till!

Jag fick mig i alla fall ett brett leende på läpparna när jag förstod hur det låg till. Snacka om att man blev lurad av första bilden – och jag tror faktiskt inte att jag är ensam om det. Jag testade några vänner på samma sätt – och så gott som alla ”åkte dit”!

Den här bilden har nu cirkulerat en tid på nätet – och fått miljontals att skratta högt!

Tryck nu på dela-knappen för att se hur dina vänner tolkade den här bilden vid första ögonkastet!