Tjock-o-lat? Här är drömjobbet för dig: Få betalt – för att äta choklad

Är du ensam på kontoret medan alla andra är på semester? Sitter du och funderar på hur härligt det vore att få jobba med något som du verkligen älskar?

Då kan det vara dags att skriva ett nytt CV, speciellt om du verkligen älskar choklad.

Nu finns det nämligen ett jobb som går ut på att äta choklad dagarna i ända – skriver Aftonbladet.

Att få krypa upp i soffan och unna sig en bit mumsig choklad framför TV:n är något många ser fram emot på helgerna. Men nu kan man faktiskt få betalt för att äta choklad – om man jobbar som professionell chokladtestare.

Kravet: Måste tycka om choklad

Det är företaget Mars Wrigley, som bland annat tillverkar Mars, Snickers och Maltesers som nu söker ett helt team på åtta personer som ska jobba med att smaka deras choklad.

Kraven för att söka jobbet är att du måste ha bra smaklökar samt att tycka om choklad.

Själv anställningsintervjun kommer att gå ut på att – just det – smaka olika choklader och recensera dem utifrån kriterierna sälta, sötma och bitterhet.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Träna smaklökarna i sex månader

Om man antas till jobbet så får man genomgå en smakträning under ett halvår innan man får börja mumsa choklad på heltid.

Lönen då? Den ligger runt 120 svenska kronor, så det kanske inte är något man blir rik på. Å andra sidan så sparar man ju in mycket pengar på chokladinköp.

För de åtta lyckliga som får jobbet kommer sedan ett halvårs smakträning att påbörjas innan man börjar arbeta på Mars Wrigleys huvudkontor i Slough i England. Därefter är det bara att börja smaka och tycka till om chokladen.

Vill du söka jobbet så görs det här.

Bildkälla: Shutterstock

Vilket drömjobb – här skulle man verkligen kunna jobba!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!