Tjuvar stal 3 meter hög hundbajs – kommunen i chock

Det händer mycket hemskt i världen – skjutningar, krig, terrordåd och katastrofer.

För att ta sig igenom all den tragik vi dagligen får se i media behövs emellanåt något lite mer lättsamt. Att med jämna mellanrum kunna avdramatisera bilden av vad som händer omkring oss skadar nog inte.

Därför ska vi nu bjuda er på en riktig skitnyhet – som garanterat skänker ett leende.

Ja, för dels är det inte riktigt en nyhet, dels handlar den om skit. En skitnyhet, helt enkelt.

Det var i juni 2016 som beslutsfattarna i den spanska kommunen Torrelodones, som ligger i närheten av Madrid, tröttnade på all hundskit som man kunde se ute på gatorna. Man hade beräknat att det fanns cirka 6 000 vovvar i staden där var fjärde invånare ägde ett husdjur, enligt The Mirror.

Torrelodones i Spanien. Bild: Wikimedia Commons.

Nu skulle det dock bli ordning på det hela – och för att väcka hundägarnas vaksamhet kring ämnet valde man att sätta ut en gigantisk (uppblåsbar) bajskorv utanför stadshuset.

Tjuvar snodde bajshögen

Den skulle föreställa en 3 meter hög hundskit – och vägde hela 30 kilo när den inte var uppblåst.

Bild: Imgur

Kostnaden för den udda skapelsen låg på cirka 2 000 pund, alltså över 20 000 kronor – och man kan misstänka att det var det relativt höga värdet som ledde till att kampanjmaskoten snart också blev stulen.

Tjuvar tömde den enorma skithögen, som fram till dess blivit lite av en turistattraktion, på luft innan de packade ihop den och smet iväg.

Kommunen var i ”chock” efter dådet, hävdade talespersonen Ángel Guirao, enligt tidningen. Han hoppades först att det bara var ett skämt, men när det inte visade sig vara fallet, så gick man från beslutsfattarnas sida ut och lovade att en ny hundskit var på väg.

Bild: Imgur

Allt för att kampanjen mot mindre hundskit på Torrelodones gator skulle kunna fortsätta!

Känner du någon som skulle kunna vara skyldig till stölden? Tagga då den personen på Facebook, eller Dela vidare den här skitnyheten till dina vänner!