Tonårsdotterns killkompis vill sova över – men mammans klockrena svar får nu nätet att jubla högt

Tonårsdotterns killkompis vill sova över – men mammans klockrena svar får nu nätet att jubla högt

Nu för tiden är det inte alls lika tabu, jämfört med tidigare, att säga att man är homosexuell. Visst kan det vara problem för vissa att ”komma ut”, men det känns som att samhällsklimatet blivit betydligt mer tillåtande och mindre dömande vad gäller olika sexualiteter.

Det är givetvis fantastiskt och ett stort steg i rätt riktning. Det finns säkerligen en himla massa mer att göra för att förbättra situationen för HBTQ-personer, men allt kan ju inte förändras över en natt. Att vi kommit så pass långt som vi ändå gjort i Sverige är positivt!

Jag har själv flera vänner som är öppet homosexuella och det är inget som jag ens tänker på. Varför skulle man? Vi alla förtjänar samma respekt och att bli behandlade likadant av människor omkring oss.

Ibland kan det dessutom behövas humor för att avdramatisera den här typen av frågor. Allt kan inte vara på blodigt allvar jämt, utan ett skämt eller liknande kan många gånger lätta upp stämningen.

Så var det för tonåringen Mason Brian Barclay, vilket sajten good.is rapporterat om. Han är öppet homosexuell och verkar leva ett liv som han trivs med.

Twitter/@maymaybarclay

En av Masons bästa vänner är en tjej vid namn Houston. För en kort tid sedan skulle hon en fredag ha en övernattning hemma hos sina föräldrar tillsammans med sina väninnor.

”En väldigt homosexuell man”

Då kom Mason dock på att han ville haka på – men hur skulle det då bli med den tänka tjejkvällen? För att försäkra sig om att Houstons föräldrar godkände att en kille i samma ålder som deras dotter deltog under övernattningen så bestämde han sig för att skicka ett SMS till kompisen Houstons mamma.

Det är skrivet på engelska, men översatt blir det ungefär så här:

”Hej, fru Shelton. Det här är Mason Brian Barclay, en av Houstons nya bästa vänner. Om hon nu ska ha kompisar över på fredag – skulle då jag, en väldigt homosexuell man, få delta i övernattningen? Jag tror att den huvudsakliga anledningen till att man främst gör sådant här med människor av samma kön beror på det annars typiska intresset av det motsatta könet. I det här fallet, så är ju jag dock inte det minsta intresserad av det motsatta könet. Tack för din tid och ditt övervägande. Ha en trevlig kväll!”

Vad som nu dock får tusentals människor på nätet att skratta är mammans svar. Hon var kort och koncis – men med glimten i ögat. Mammans kontring var:

”Min man är ganska het. Borde jag vara orolig?”

Twitter/@maymaybarclay

Jag sprutade just ut kaffe över hela mig när jag läste mammans svar! Underbart”, skriver en av många Twitter-användare som fått sig ett skratt åt den härliga konversationen.

Även jag håller med – mammans svar är ju klockrent och givetvis fick Mason delta under övernattningen!

Snåla inte nu, DELA vidare om du också gillade mammans svar! Då kanske du också kan bidra till att så modiga personer som Mason blir allt mer accepterade!