Tycker du om drinken gin & tonic? Då kan du vara psykopat, enligt ny studie

Mina stora kärlekar på dryckesfronten är kaffe och öl, men aldrig tidigare har det slagit mig att det faktiskt kan säga något om min personlighet.

Men det kan det faktiskt – vilka livsmedel man föredrar kan kopplas till ens karaktär, avslöjar en ny studie.

Det visar sig dock att man kan känna sig ganska lugn – såvida man inte älskar drinken gin & tonic.

Oavsett årstid så finns det stunder när det kan vara helt underbart att sätta sig vid ett fönster, titta ut – och avnjuta en härlig dryck. Nu under vintern stiger kaffe ännu mer i popularitet hos mig, medan lättdryck eller saft är favoriter på sommaren.

En kall öl funkar samtidigt nästan alltid – och vi har nog alla små ”laster” när det kommer till dryckesfronten. Att sitta med ett glas, eller en kopp, med något härligt i framför sig kan ju skapa en otroligt skön och trivsam stämning.

Shutterstock

Det har aldrig tidigare slagit mig att vad man tycker om att dricka skulle kunna säga något om ens personlighet. Det verkar ju så oskyldigt – men de som känner så har faktiskt fel, visar en österrikisk studie.

Vid Innsbruck University har man forskat på sambandet mellan vissa livsmedel och olika personligheter. I två olika studier fick 1 000 personer först fylla i en lista där de rangordnade sin förkärlek för diverse livsmedel.

Därefter genomgick de ett personlighetstest där man bland annat belyste deras empatiska drag och de fick svara på frågan om de var eniga eller oeniga med påståendet att de njuter av att se andra personer lida.

Resultatet visade att de människor som föredrar bittrare livsmedel – som gin, tonic, mörk choklad och kaffe – generellt hade mer psykopatiska drag än de som inte var lika förtjusta i just de produkterna.

Shutterstock

Christina Sagioglou, som författade studien, menar att ”vanliga människor” är lite mer försiktiga med bittra livsmedel eftersom det undermedvetet är förknippat med gift.

Personer med psykopatiska drag, däremot, är generellt mer riskbenägna och lockas därför mer av just den bittrare smaken.

De som älskar drinken gin & tonic, som ju främst är baserat på två sådana här livsmedel, bör vi därför kanske hålla ett extra öga på. Givetvis ska det här tas med en nypa salt, men ändå intressant att en sådan sak som vad man föredrar att förtära kan säga något om hur man är som person.

Gör nu dina vänner en tjänst och tryck på dela-knappen för att sprida den här livsviktiga informationen vidare!