Undersökning visar: Män är sämre än kvinnor på att lyssna

Har du svårt att få din man att lyssna när du ska förklara eller berätta om något? Då är du långt ifrån ensam.
Enligt en undersökning utförd av Scrivens Hearing Care i Storbritannien så är män sämre än kvinnor på att lyssna, skriver
The Mirror.

När man lever i ett förhållande med någon så finns det naturligtvis massvis av härliga egenskaper hos sin partner man njuter av. Man skrattar tillsammans, busar, myser och har det bra.
Sedan finns det ju såklart sidor man älskar lite mindre hos sin partner, vilket även det här helt naturligt.
Många kvinnor skulle nog känna igen sig i påståendet att deras män är lite dåliga på att lyssna – och nu finns det bevis för att det faktiskt är så.

Selektiv hörsel

När kvinnor ber sina män göra något så upplever hela tre av fyra kvinnor, det vill säga 75 procent, att männen bekvämt nog ”inte hör” vad de säger.
I genomsnitt så sker detta missförstånd ungefär en gång per dag. Detta kallas för selektiv hörsel och innebär att ens partner ”kan le, nicka och låtsas förstå för att slippa känna sig pinsam eller vara med i samtalet” enligt Hörsel för alla.
Det kan dock vara ett tecken på problem

Tittar på tv ovanligt högt

I samma undersökning svarade mer än 50 procent att de misstänker att deras partner hör dåligt på riktigt. Tecken som att titta på tv med ovanligt hög volym, mumla när de pratar eller att dra sig undan från sociala sammanhang kan vara värda att ta på allvar.
– Förändringar i vår hörsel kan vara små och svåra att upptäcka till en början. Därför är det viktigt att gå på hörselundersökningar regelbundet, säger Kirran Saimbi, audiolog hos Scrivens, till The Mirror.

Bildkälla: Shutterstock

Känner du igen dig? Tryck då på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa detta!