Ungdomar rånar guldbutiken: Då dyker oväntad hjälte upp i bakgrunden och gör det ingen annan vågar

När någon begår en olaglig handling, eller bara beter sig allmänt illa, så gäller det att våga säga ifrån. Givetvis ska man inte riskera för mycket eller falla in i samma mönster som de man irriterar sig på – men det är viktigt att tölpar får reda på att de gjort något felaktigt.

Vid allvarligare händelser är det bästa att kontakta polisen så snart det bara går. Vanliga medborgare ska inte behöva utsätta sig för risker, men samtidigt finns de som gärna kliver fram och visar civilkurage när det som mest behövs.

Sådana människor kommer jag alltid att respektera och vi ska vara oerhört tacksamma för att det finns den här typen av vardagshjältar.

I detta videoklippet (nedan) från engelska staden Northampton har ett gäng tölpar till ungdomar stannat till utanför en guld- och smyckesbutik för att genomföra ett rån. En person lyckas filma när de först går loss på affärens skyltfönster – och ett flertal vittnen står skräckslagna och ser på.

Helt förståeligt, så klart. Den här typen av situationer är ingen van vid och man kan verkligen inte kräva att andra än poliser ska rycka in när sådant här sker.

Men till slut så kliver en oväntad hjälte fram – och det är verkligen inte vem som helst. En riktig krutgumma kommer rusande i full fart med sin handväska i högsta hugg. Utan att tveka en enda sekund visar hon enormt civilkurage och börjar ge sig på tjuvarna.

Visar otroligt mod

Damen får dem faktiskt att mer eller mindre ge upp.

Efter bara ett par sekunder hoppar rånarna upp på sina mopeder och åker iväg. En hålls dock kvar av andra hälsosamma vittnen som kommer till krutgummans undersättning.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/s2PlcyteQi0″ /]

Ingen kan verkligen kräva det som tanten gör, men mormoderns insats är ett otroligt exempel på mod och civilkurage. Den här damen kan inte beskrivas som något annat än en sann hjälte!

Jag kan inte låta bli att le brett när tjuvarna tvingas ge upp efter tantens väskattack!

Snåla inte nu, DELA för att hylla den här fantastiska krutgumman!