Ungdomsligister kastar lera på polisbil – men polisens stenhårda svar lär snorungarna en läxa för livet

Att göra dumheter hör ungdomen till, det är väl därifrån uttrycket ”ung och dum” kommer. Man har kroppen full av hormoner och man har lätt att falla för grupptryck – det är helt enkelt ingen dans på rosor att vara tonåring.

Men det viktigaste är att man lär av sina misstag och dumheter så att man inte upprepar dem igen. För att lära sig sina läxor kan man ibland behöva lite guidning från vuxenvärlden.

Det fick här två engelska 16-åringarna när de kastade lera på en förbipasserande polisbuss, skriver brittiska Metro.

Det var en söndagskväll som de två småligisterna, båda 16 år gamla, drog på sig rånarluvor och kastade lera på en polisbuss.

Tog med tandborstar

För poliserna i bussen var det inga större svårigheter att omhänderta de två busarna och ta med dem tillbaka till den lokala polisstationen i Peterlee, Sunderland.

Men istället för att upprätta en polisanmälan om störande av allmän ordning och låta juridiken ha sin gång så valde poliserna att dela ut ett helt annat straff.

Poliserna ringde pojkarnas föräldrar och berättade vad som hänt. Föräldrarna fick då komma till polisstationen med tandborstar, som pojkarna sedan fick använda till att tvätta stationens polisfordon med.

Bildkälla: Twitter

”Fick tänka över sina hyss”

I förra veckan lade polisen ut en bild på de nu rentvättade fordonen, vilket möttes med hurrarop från byns innevånare.

– Att kasta saker på körande fordon kan få rejäla konsekvenser. Det här är ett tillfälle för de här pojkarna att ta konsekvenserna av sitt eget agerande men också ett tillfälle för våra poliser att prata lite med pojkarna och försöka styra dem i rätt riktning, säger konstapel Emma Kay till Metro.

Föräldrarna till pojkarna uppmuntrade polisens beslut och är tacksamma över att poliserna fick en chans att försöka tala dem till rätta.

De här gossarna lärde sig nog en läxa för livet – de lär inte kasta saker på polisbilar igen!

Tryck nu på DELA-knappen för att hylla polisens arbete!