Varningen: Smällkåta spindlar invaderar människors hem – i vild jakt på sexpartners

Även om sommarvädret fortfarande är kvar på sina håll i Sverige så går det inte att förbise det faktum att hösten verkligen är på ingång. Sommaren var varm och härlig, men det kan nu innebära en hel del skräck, i alla fall om man är rädd för spindlar.

Varma somrar leder i regel till fler husspindlar. Under hösten söker sig dessa spindlar inomhus för att fortplanta sig.

Det kan i sin tur leda till en spindelinvasion i våra hem, enligt The Mirror.

Araknofobi kallas det när man är överdrivet rädd för spindlar, och är en av de vanligaste fobierna hos oss människor. Uppskattningsvis lider var tredje person av spindelfobi i liten eller större utsträckning.

Nu kan hösten bli tuff för alla dessa människor.

Tar sig in i människors hem

Sommarens temperaturer och det faktum att det fortfarande är milt väder för årstiden har gjort årets kull av husspindlar ovanligt stor.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Nu när det börjar bli lite kyligare så söker sig spindlarna gärna inomhus, till källare och andra utrymmen, för att para sig.

På jakt efter sexpartner

Husspindlars parningssäsong varar från september till slutet av oktober, vilket innebär att sexsugna spindlar nu invaderar hem i jakt på en sexpartner.

– Ser du en spindel som rusar över mattan hemma så är det troligtvis en hane som är på jakt efter en sexpartner, säger experten Richard Jones, till BBC.

De kåta spindlarna må vara läskiga, men de är faktiskt helt ofarliga för oss människor.

Håll rent hemma

Spindlarna är så små att deras käkar inte går att öppna såpass mycket att de skulle kunna bita tag i oss och deras tänder är för svaga för att kunna tränga igenom människohud.

– Det är som att en människa försöker ta en tugga av en basketboll ungefär, säger Richard Jones till BBC.

Bild: Flickr

Vill man slippa spindlar i hemmet ska man se till att hålla rent hemma, spindlar trivs nämligen bäst bland klädhögar och damm.

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!