Video: Här bryter hela kommunmötet ihop av skratt – efter oväntade förslaget om elefantbajs

Att de kandidater vi röstat fram till kommunfullmäktige har som uppdrag att sköta om vår stad känner nog alla av oss till.

Att det sköts via kommunfullmäktigemöten känner nog också många av oss till.

Dock har man nog bilden av att de här mötena inte är speciellt roliga, utan mest massa människor som sitter och röstar om ganska tråkiga saker som lövkrattning, bibliotek och annat som hör en stad till.

Visst, mötena kanske inte är direkta skrattfester, men ibland så uppstår situationer som får en att brista ut i gapskratt. Det var exakt det som hände i Bollnäs när kommunfullmäktiges ordförande Kristoffer Lindberg skulle läsa upp ett medborgarförslag.

Det var i tisdags, den 1 oktober, som Bollnäs kommunfullmäktige skulle sammanträda för att besluta om olika frågor rörande staden, som rymmer drygt 25 000 invånare. Men mötet blev inte som fullmäktige riktigt är vana vid.

”Förbipasserande elefant som bajsat”

När ordföranden Kristoffer Lindberg läste upp ett medborgarförslag om att rusta upp stadshustorget så visade det sig att Lindberg inte läst igenom hela förslaget innan han läste upp det för resten av kommunfullmäktige.

I förslaget nämns nämligen att en elefant en gång bajsat i fontänen på stadshustorget.

Bildkälla: Facebook

Något som fick Kristoffer Lindberg att brista ut i gapskratt.

Bildkälla: Facebook

Fått tusentals att skratta

Kristoffer Lindberg har svårt att fortsätta läsa och ber upprepade gånger personen bredvid sig att fortsätta läsa för att han själv skrattar så mycket.

Bollnäs kommun lade upp det lustiga klippet på sin Facebooksida där över 30 000 personer nu sett klippet och skrattat gott åt det roliga förslaget.

Och ja, det är faktiskt sant. På 1960-talet var Cirkus Scott på besök i Bollnäs och då passade en av cirkusens elefanter på att göra nummer två i fontänen på torget, enligt Bollnäs kommun själva.

Se hela klippet här nedanför!

När man ser klippet förstår man att det är svårt att hålla sig för skratt!

Tryck nu på DELA så att dina vänner också får se det här idag!