Vitryske presidentens bisarra uppmaning – för att invånarna ska slippa coronaviruset: ”Drick…”

Stora delar av världen är just nu nedstängd och satt i karantän för att förhindra fortsatt spridning av coronaviruset Covid -19.

Konserter, demonstrationer och idrottsevenemang ställs in på löpande band eftersom man inte ska samlas i stora grupper då viruset lätt riskerar att spridas vid folk samlingar.

Men i Vitryssland rullar allting på som vanligt – enligt landets president Alexander Lukashenko räcker det med att dricka vodka och att bada bastu för att slippa undan viruset, skriver Sky News.

För mer information om coronaviruset Covid -19, se Newsners sammanfattning här.

Land efter land inför nya och striktare regler för vad som gäller under coronatider.

I Sverige får man till exempel inte längre vistas i folksamlingar som överstiger 50 personer. Men i Vitryssland stänger man inte ned någonting.

Basta och dricka vodka

Istället för att hålla sig inomhus och på så vis förhindra smittspridningen så uppmanas vitryska medborgare istället att bada bastu och dricka vodka.

Bildkälla: Wikipedia

Uppmaningen kommer från högsta ort, nämligen landets president sedan 1994, Alexander Lukashenko.

Fulla läktare

Över hela världen har idrotten stängt ned sina ligor, men i Vitryssland fortsätter allting som vanligt där man fortsätter med både fotboll och ishockey.

Detta då Lukashenko, utöver bastandet och vodka-drickandet, även råder sin befolkning att idrotta och äta frukost på bestämda tider för att undvika coronasmittan.

”Ser inga virus flyga omkring”

Lukashenko, själv stor hockeysupporter, fick frågan om något kunde få honom att sluta spela hockey på fritiden.

– Visst kan jag det, men varför? Det finns inga virus här. Jag ser inga virus flyga omkring här. Det är kallt som ett kylskåp härinne, säger Lukashenko till Sky News.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Enligt Expressen så kan det förhålla sig precis tvärtom, kall och torr luft kan vara gynnsam för spridningen av Covid -19.

Det finns verkligen dårar till allt! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!