Du har bajsat fel hela ditt liv – så uträttar du dina behov på rätt sätt

Du har bajsat fel hela ditt liv – så uträttar du dina behov på rätt sätt

Det som händer i badrummet stannar i badrummet. Devisen gäller för de flesta av oss. I många sammanhang är det ett tabubelagt område. I alla fall för oss vuxna.

Men faktum kvarstår: Hur vi går på toaletten påverkar vår hälsa.

Precis som att färgen och formen på vårt bajs kan avslöja saker om hur vi mår så kan en annan hälsopåverkan vara hur vi går på toaletten och uträttar våra behov. Enligt vissa experter kan det till och med vara så att vi har gjort fel i hela våra liv.

”Vi har bajsat fel i hela våra liv.” Orden kommer från mikrobiologen Giulia Enders i en intervju med The Guardian.

Så ska man sitta

Långt innan den moderna toaletten designades satt män och kvinnor på huk för att uträtta nummer två. Faktum är att det är kroppen naturliga position för att bajsa. Det är så biologin har utformat oss människor. Sedan kom toalettsitsen.

Doktor Joseph Mercola är expert på människans anatomi och säger följande om att det bästa för vår hälsa är att bajsa på huk:

”En hukad ställning placerar knäna närmare vår torso, och en sådan position förändrar kroppens förhållande till våra inre organ och muskler. Följden blir att vi slappnar av och förstärker ändtarmen. Som ett resultatet av det maximerar vi vår förmåga att uträtta våra behov.”

Bild: Shutterstock

Minskar risken att drabbas av cancer

Detta innebär att vi då skulle göra oss själva och vår hälsa en stor tjänst. Enligt National Center for Biotechnology Information är cancer i tjocktarmen den tredje vanligaste formen av dödlig cancer i hela världen. Genom att sitta hukad när vi bajsar skulle minsken att drabbas av detta minska avsevärt.

En studie som genomförts av NBCI visar att hukställningen resulterar i snabbare och en mer fullständig tömning av avföring som kan reduera risken att vår ändtarm exponeras för potentiellt cancerframkallande ämnen.

Flera fördelar med att bajsa på huk

Förstoppning kan vara en väldigt obehaglig upplevelse. Även där kan det vara värt att testa en hukande ställning i stället för den normala sättet att besöka toaletten.

Enligt sajten Toilet-Related-Ailments.com är det den absolut bästa lösningen. Att helt enkelt uträtta behoven som vi en gång var skapta för att göra det.

Fördelarna med att sitta hukande begränsar sig inte bara till att bajsa. Det är också mycket fördelaktigt när man kissar.

Det tömmer blåsan på ett mer fullständigt sätt och för kvinnor är det ett utmärkt sätt att förebygga urinvägsinfektion. Det skriver Squattypotty.com.

Kände du till det här?

Tryck nu på DELA-knappen!