25-åring har fobi för nyttig mat – lever på hamburgare, pizza och chips: ”Grönsaker smakar hundbajs”

Oavsett vem man är så har man garanterat stött på någon som har riktigt svårt för att äta grönsaker, trots att det idag är väldigt populärt att äta hälsosamt och mycket grönt.

Det bästa är kanske en jämn blandning, där man äter nyttigt men ändå unnar sig något onyttigt på helgerna.

Nu kan vi dock rapportera om en 25-årig kvinna som nog bräcker de flesta vad gäller att äta ohälsosamt. Brittiskan Jade har inte ätit frukt eller grönsaker på 22 år – och jämför det med hundbajs, skriver Ladbible.

Ja, det kan låta knasigt – men det är helt sant. Visst, alla behöver inte tycka om mat från växtriket, sådant är ju upp till var och en – men jag har i alla fall aldrig hört talas om någon som hävdar sig ha ”fobi” för frukt och grönsaker.

”Grönsaker smakar hundbajs”

Jade har till och med genomgått KBT (kognitiv beteendeterapi) för att bli av med sin skräck för de nyttigare matalternativen, men inget biter.

Bild: Flickr

Därför består hennes normala intag främst av pizza, chicken nuggets, hamburgare, pasta och chips. Givetvis ska det inte finnas ett uns av grönt till någon av de här rätterna.

Den 25-årige rekryteringskonsulten menar att grönsaker framstår ”lika äckligt som en tallrik med hundbajs”.

”Skulle kräkas”

– Jag skulle kräkas om jag åt det. Det är en fysisk reaktion – om jag skulle föra grönsaker mot munnen med vänster hand, så skulle höger hand automatiskt dra bort den, säger hon enligt Ladbible.

– Jag vet att jag inte dör av att äta grönt och jag vet att det kan smaka gott, men jag kan helt enkelt inte få in det i munnen, menar Jade.

Bild: Flickr

Hon åt det mesta – även sådant som i dag framstår otänkbart – fram till hon var 3 år, men sedan sa det stopp.

Håller sig till ”säker mat”

Det är dock oklart vad det var som fick henne att börja totalvägra frukt och grönt.

– Min mamma vet inte heller. Det finns ingen incident när jag varit på väg att kvävas eller så.

Bild: Wikimedia Commons

Nu förhåller sig Jade i alla fall helt och hållet till det hon kallar ”säker mat” – alltså mindre nyttiga alternativ och snabbmat.

Även om en annan också kan bli sugen på annat än sallad, så var det här det mest extrema som jag läst när det handlar om kostval.

Känner du någon som också älskar snabbmat?

Tryck då på DELA-knappen så att dina snabbmatsälskande vänner får veta att de inte är ensamma!