5 anledningar till att kissa i handfatet

Det här med kiss och bajs verkar aldrig sluta att fascinera oss människor. Att gå på toa är ju helt naturligt och därmed inget att skämmas för, men en del verkar vara rätt experimentella kring de här intima aktiviteterna.

Nyligen skrev vi om att en förvånande stor andel människor gör ”nummer två” i duschen, vilket fick många att reagera. Vi har även rapporterat om att det finns fördelar med att kissa i duschen.

Frågan är om du kände till uppsidorna med att urinera i handfatet?

Många hävdar att det till och med är att föredra framför toaletten – och även om det givetvis kan finnas skilda åsikter kring det, så ska vi nu berätta varför.

Här är 5 anledningar till att kissa i handfatet!

Även om forskare inte studerat hur vanligt det är att kissa där man annars vanligtvis tvättar händerna, så finns det indikationer på att det är mer vedertaget än man kanske tror.

Bild: Reddit

Här är 5 klockrena fördelar till att urinera i handfatet!

1. Det låter mindre

För en tid sedan skapade en Reddit-användaren ”Its-extraordinary” stor uppståndelse på nätet när han erkände att han kissar i handfatet – främst på grund av hans skräck att andra ska höra när han urinerar.

Även om det kanske inte är en rädsla vi alla delar, så kan det vara så att han har en poäng. I synnerhet om man ska kissa sent om natten.

Att urinera i handfatet låter mindre eftersom man inte behöver lyfta något toalettlock, kissa med en hård stråle mot porslinet, höra hur urinen träffar poolen av vatten i botten – för att sedan också spola.

2. Du använder mindre vatten

Att kissa i handfatet är faktiskt det miljövänligare alternativet – och att vara klimatsmart är ju modernt numera.

I stället för att använda cirka 6 liter vatten vid en vanlig spolning, så kan du tvätta händerna i samma vatten som du därefter kommer skölja ner urinen med i handfatet.

Bild: Wikimedia Commons

3. Skapar fler alternativ

Har du någonsin varit på en fest eller bjudning – och kön till toan har blivit alldeles för lång? Då kan det vara läge att smyga undan och använda ett ledigt handfat.

Ingen behöver ju få veta. Skulle du bli påkommen är det bara att säga: ”Lugnt – allt hamnar ju ändå på samma ställe”, vilket ju faktiskt stämmer.

4. Män har morgonstånd

Det kanske bästa argumentet för att kissa i handfatet för män är att det är smidigare om man har ett rejält stånd. Att urinera när picken är stenhård kan vara riktigt knepigt – den vill inte riktas neråt mot toan, utan i stället förbli horisontal (i bästa fall).

Ett handfat är ju ofta placerat högre upp och erbjuder dessutom många gånger en stor träffyta. Risken för att det slutar med kiss över hela badrumsgolvet reduceras alltså kraftigt.

5. Det är roligare

Man kan försöka övertala folk om att handfatskissande är det rätta sättet genom många olika argument. ”Det är ett brott utan offer och det närmaste jag någonsin kommer en fräck bankstöt”, ”Ibland känns det bra att kissa på ett lite nytt sätt” eller ”Man måste ju i alla fall försöka markera revir” är dock alla bara olika sätt att säga att det är lite roligare att kissa i handfatet än i toan.

Lite förbjudet, visst – men som vi tidigare varit inne på här ovan så finns det ju faktiskt också vissa fördelar.

Vad tycker du om det här? Ge oss gärna din åsikt bland kommentarerna på Facebook! Tryck också på dela-knappen, så kanske det här kan bli en frisläppt, rolig och avslappnad folkrörelse!