50-åringen har tatuerat hela kroppen – täckt både penisen och ena ögat i bläck: ”Var smärtsamt”

För många är det stort att göra sin första tatuering. Den där symbolen, texten eller lilla detaljen kommer att finnas där för alltid – och det gäller verkligen att tänka efter innan man bestämmer sig.

Somliga fyller på efter ett tag – och gör sin andra, tredje eller ibland fjärde. En del fortsätter med ännu fler – men det är få som tar det lika långt som en 50-årig man från Australien som till och med bytt namn som en hyllning till sina tatueringar.

Här är bläckälskaren Tattboy Holden.

Då och då dyker de upp på nätet – personer som är besatta av att tatuera sig. Det är dock få som är lika frälsta som Tattboy Holden. För sex år sedan bytte han till och med till sitt nuvarande förnamn – som en hyllning till bläcket i hans hud.

Tatuerat ena ögat – och penisen

Den 50-åriga mannen från Australien har täckt cirka 90 procent av sin kropp med tatueringar – inklusive ena ögonvitan och hans penis.

Kostnaden för förvandlingen? Omkring 80 000 dollar, motsvarade drygt 800 000 kronor.

Tattboy Holden påbörjade sin omtalade tatueringsresa år 2000 efter att en rutinoperation gått fel. Han drabbades då av en bestående nervskada som först hölls i schack genom medicinering, men då upptäckte han tatueringarna.

Australiensaren märkte då att nålen och bläcket var en effektiv metod för att i alla fall tillfälligt lindra hans smärtor – och Holden har beskrivit det som en ”befrielse” från sin annars dagliga värk, skriver Men’s Health.

– Vid mina ögon var smärtsamt. Vid min näsa var okej. På mina läppar var som rakblad. På k’*uken gjorde skitont, naturligtvis, säger han till sajten.

Vill täckta varenda millimeter

Sedan det hela tog fart så har han varit helt fast – och det har vuxit till mer än ett intresse. Snarare en livsstil.

I dag har 50-åringen över 100 olika motiv på kroppen, men var de 10 procenten som ännu inte är täckta finns – det vill han inte avslöja.

Målet är dock att varenda millimeter ska vara tatuerad.

Reaktioner han får är varierade. Somliga tycker det är häftigt, andra anser att det är helt galet. Barn har börjat gråta av Tattboys uppsyn, men en del människor finner det också tämligen sexigt.

Vad tycker du om det här? Gör Tattboy Holden rätt som följer sin dröm, eller är det för knasigt? Dela nu vidare artikeln för att berätta vad du tänker!

Den första upplagan av t-shirts med skämt som borde förbjudas har snart sålt slut – se vad alla garvar åt här. (Annons från Den som skrattar förlorar).