69-åriga Cathie hade världens smalaste midja – mätte 38,1 centimeter

De flesta av oss har saker och ting som vi både tycker om och ogillar på vårt utseende. Jag har exempelvis aldrig varit så förtjust mina fötter, men är jättenöjd med ögon och leende.

Även om insidan är det som räknas så är det närmast ofrånkomligt att även bry sig om det yttre. Många av oss går dock inte längre än att skänka det hela en tanke och att ta hand om sig själva, medan somliga tar utseendejusteringar till närmast bisarra nivåer.

I vissa fall handlar det om att en specifik kroppsdel blir en besatthet som man då gör vad som helst för att forma till idealet.

När amerikanskan Cathie Jung som 22-åring gifte sig med maken Bob så började hon regelbundet bära korsett med anledning av att hon ville smalna av sin midja som hon tidigare inte varit speciellt nöjd med.

Det var dock först 20 år senare som det hela blev lite xav en besatthet för den i dag över 80 år gamla kvinnan. Cathie, vars smala midja då mätte 66 centimeter i omkrets, började att bära en speciell korsett dygnet runt – förutom när hon duschade.

År 2005, när hon var 69 år, så skrevs amerikanskan in i Guiness rekordbok för att ha världens smalaste midja. Den mätte då 38,1 centimeter. Hennes makalösa resultat har fått forskare världen över att slita sitt hår. Enligt många ska det inte gå att med enbart en korsett smalna av sin midja så pass mycket.

– När det gäller revbenen så är det överraskande lite hur de påverkas av behandlingen, har maken Bob tidigare sagt till tidningen Daily Mail.

Cathie har bland annat porträtterats i Kanal 5:s program Outsiders, men har sedan ett antal år försvunnit ur rampljuset. Hon kommer dock alltid att kunna stoltsera med den helt unika kroppsform som fick hennes världskänd under inledningen av 2000-talet.

Vad tycker du om det här? Gjorde Cathie rätt som satsade på sin dröm, eller är det hela bara knasigt? Dela nu vidare det här till dina vänner och låt oss höra din åsikt!