Advokatens kontroversiella förslag: Borde bli olagligt att äta kött

Något som ständigt är aktuellt i dagens samhälle är klimatet, vilket också innebär diskussioner som rör huruvida det är bra eller dåligt att fortsätta äta kött i den mängd vi gör idag.

Det ena påverkar det andra, men det råder delade meningar kring hur vi ska ta hand om vår planet på bästa sätt.

Medan somliga hävdar att förbjud är rätt väg att gå så menar andra att det är upp till var och en att dra sitt strå till stacken.

Nu kommer dock en hint om ett kontroversiellt förbud som kanske kan vara på ingång.

Det är ännu inget skarpt förslag, men däremot en åsikt som många driver – och nu menar den brittiske stjärnadvokaten Michael Mansfield att det inom kort kan bli olagligt att äta kött.

Som att röka inomhus

Mansfield anser att den tydliga klimatpåverkan som biffar, korvar och stekar har på miljön måste leda till konsekvenser.

Michael Mansfield, som är välkänd i England, kallar vårt köttätande för ”avsiktlig förstörelse av naturen” – och 77-åringen menar att man kan jämföra det hela med att det numera är förbjudet att röka på restauranger.

Det var i ett tal för Labour-partiet på en konferens i Brighton som Mansfield nyligen sa:

”När vi ser vilken skada som köttätande åsamkar vår planet så är det inte helt galet att tro att det en dag kommer att vara olagligt”.

”Det finns många saker som en gång ansågs vanligt, men som numera inte tillåts – som att röka inomhus”, sa han enligt Ladbible.

Michael Mansfield. Foto: Flickr.

Genom åren har Mansfield tagit sig an flera stora fall – och bland annat företrätt offren efter Hillsborougholyckan. Vad man än tycker om hans åsikter, så är det svårt att bortse från en del fakta som lyftes fram under konferensen som anordnades av välgörenhetsorganisationen Viva.

Bland annat att världens tre största köttproducenter tillsammans ligger bakom mer växthusgaser än hela finansvärlden, skriver Ladbible.

Bildkälla: Pixabay

Vad tycker du – ska det vara lagligt eller olagligt att äta kött?

Ge oss gärna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook, eller dela vidare artikeln till dina vänner för att se vad de tycker om saken!