Alexander sprider lista med hårda krav för ”en bra kvinna” – idiotin får nu hela nätet att koka

Det finns massvis av uppfattningar kring vad som är typiskt kvinnligt och manligt. Jag kan tycka att den typen av föreställningar är lite onödiga, men samtidigt formar de många av oss – och det är kanske ofrånkomligt.

Vill man samtidigt inte hänge sig till de här klassiska ”myterna” – som att kvinnor ska ha långt hår, eller att män ska vara lite extra tuffa – så finns det givetvis ingen anledning för omgivningen att se ner på en.

Snarare tvärtom, så kan en vilja att våga att sticka ut från mängden tyda på styrka.

Det finns dock många som lever kvar i gamla bilder av hur vi ska vara beroende på vilket kön vi har. En man har nu delat med sig av en ”lista” på 12 punkter angående hur han tycker att kvinnor ska vara.

Alexander Cortes. Bild: Twitter.

Mannen, vid namn Alexander Cortes, hävdar att hans punkter kan hjälpa män att välja rätt kvinna – och målet är då att någon ska stämma in på så många delar som möjligt av hans lista.

Alexander: ”Lyssna på män”

Jag tycker personligen att det här är idiotiskt. Givetvis kan man vara en fantastisk person – i det här fallet en kvinna – utan att passa in på Alexanders larviga lista, men det känns relevant att rapportera om då det här nu väckt starka reaktioner världen över.

Vi vill dock starkt poängtera att vi INTE står bakom den här galenskapen!

Alexander tycker att följande punkter är viktiga för att man ska kunna betraktas som ”en bra kvinna”:

– Var smal

– Var bra på att laga mat

– Ha långt hår

– Sminka dig

– Var feminin

– Visa tacksamhet

– Var sensuell

– Raka dig regelbundet

– Var modemedveten

– Klä dig i rosa och andra kvinnliga färger

– Älska män

– Lyssna på män

Han säger också, enligt The Mirror:

– Om du visar en kvinna den här listan och hon regerar genom att bli arg, då borde du välja bort henne. Hon kommer aldrig kunna bli en bra mamma.

Det ska sägas att många menar att det hela är ett sarkastiskt skämt och att man inte ska ta honom på allvar. Alexander står dock fast vid att hans tankar om ”en bra kvinna” är genuina.

Stora delar av nätet kokar nu av ilska – dels för att någon ens skapat en sådan här lista, dels vad gäller punkter som ”lyssna på män” och ”var sensuell”.

Vad tycker du? Anser du också att Alexanders lista är helt idiotisk? Tryck då på dela-knappen, så kanske vi kan få fler att förstå att alla människor har rätt att vara precis vem de vill!