Amanda, 22, har spenderat 500 000 kr på att bli en Barbie – nu är brösten i vägen när hon sminkar sig

Alla människor är precis lika mycket värda och ska ha makten att bestämma över sina egna livsval och kroppar. Även om man väljer ett mer extraordinärt utseende eller levnadssätt så förtjänar man omgivningens repsekt.

Någon som starkt håller med oss om detta är Amanda Ahola. Den 22-åriga finländskan har ända sedan hon var 16 år drömt om att plastikoperera sig. Med tiden växte målet fram om att bli en levande Barbie-docka – och nu, 6 år senare, är hon nästan där.

– Vänner och familj accepterar mig, även om de inte förstår alla mina beslut, säger hon.

Det är jättesajten Ladbible som nyligen tog upp Amandas speciella livsresa. Ända sedan hon var barn så har Barbie-dockor och dess utseende varit ett ideal för henne. Den yppiga finländskan började jobba som 16-åring med målet att samla ihop pengar nog för att kunna skräddarsy sin kropp.

Bildkälla: Media Drum World

Nu, 6 år senare, har Amanda förstorat brösten hela 3 gånger, justerat läpparna, gjort ett ansiktslyft, rundat till kindbenen och hon går dagligen med en speciell korsett för att kunna minska sitt midjemått.

Bildkälla: Media Drum World

Totalt har 22-åringen lagt närmare 500 000 kronor på olika ingrepp och behandlingar. Bara brösten har gått på över 150 000 kr.

Vill ha större rumpa

Nu vill hon forma om kroppen ytterligare – men läkarna säger nej.

– Jag har försökt hos tre olika kliniker, men har nekats överallt. Så nu gör jag bara mindre behandlingar som jag kan sköta på egen hand, säger hon enligt Ladbible.

Bildkälla: Media Drum World

Förutom en smalare midja hade Amanda önskat en större rumpa, nya tänder och ytterligare ett ansiktslyft.

– Genom att förändra mitt utseende har jag fått ett liv som jag annars aldrig hade kommit i närheten av. Allt hade varit helt annorlunda utan mina bröst, säger hon om sin älskade, enorma ”hylla” som efter senaste operationen ibland är i vägen när hon sminkar sig.

Bildkälla: Media Drum World

Sedan 22-åringens förändring tog fart har Amanda blivit allt mer populär som modell på nätet och hon har i dag tusentals fans – flest män – som älskar när hon lägger upp bilder på sig själv.

– Vänner och familj accepterar mig, även om de inte förstår alla mina beslut, men det påverkar inte mina relationer. Jag älskar mig själv, både mitt utseende och min personlighet. Sedan är ingen perfekt, men jag kommer att fortsätta med det här tills jag kommer så nära som det bara går, säger Amanda.

Vad tycker du om detta? Gör Amanda rätt som följer sin dröm, eller är det knasigt? Dela gärna, på ett respektfullt sätt, med dig av dina åsikter i kommentarsfältet!

(Vi vill poängtera att vi inte ser den här artikeln som något att skratta åt, men Ett gott skratt/Humorbibeln publicerar inte enbart humor – utan skriver även om anmärkningsvärda eller häpnadsväckande nyheter och händelser.)