Amanda, 34, är förlovad – med sin ljuskrona: ”Härlig att pussa och mysa med”

De allra flesta av oss människor dras till andra människor och blir kära i dem.

Men då vi alla är unika så finns det självklart människor som attraheras av annat också.

34-åriga Amanda Liberty blir kär i olika föremål och har nu funnit den stora kärleken – i form av en ljuskrona, skriver brittiska Daily Mail.

(Humorbibeln & Ett gott skratt skriver inte enbart om humor, utan även om häpnadsväckande eller unika händelser. Den här nyheten är en sådan, men själva innehållet anser vi inte vara något att skratta åt. Alla har rätt att göra precis vad de vill med sina kroppar!)

Amanda Liberty är en 34-åring från England som aldrig varit intresserad av vare sig killar eller tjejer. För hennes del handlar det uteslutande om föremål.

Mångårig romans med Frihetsgudinnan

Som 14-åring blev hon hopplöst förälskad i ett trumset men hennes längsta kärleksrelation hade Amanda med Frihetsgudinnan i New York. Kärleken är fortfarande stark men på grund av det långa avståndet höll inte förhållandet.

Att få sexuella och kärleksfulla känslor för föremål kallas objektofili där man blir kär i saker som inte lever, till exempel byggnader eller möbler.

Öppet förhållande med ljuskronor

Sedan en tid tillbaka har Amanda fått upp ögonen för en ny typ av föremål hon lätt får känslor för – nämligen ljuskronor. Hon samlar på dem och lever nu i ett öppet förhållande med 25 stycken ljuskronor hon har hemma. De olika ljuskronorna har namn och de fyller olika funktioner i Amandas liv.

Amanda med sin älskling Lumiére. Bildkälla: Facebook

– Jag älskar till exempel att pussas och mysa med Lumiére men jag sover med Jewel varje natt eftersom hon är portabel och härlig att mysa med, säger Amanda till Daily Mail.

Förlovad med 91-årig tysk

Just Lumiére, som fått namnet från lampan i sagan Skönheten och Odjuret har gjort ett speciellt intryck på Amanda. Den 91 år gamla ljuskronan från Tyskland fångade hennes hjärta och på alla hjärtans dag förra året förlovade de sig.

Julmys. Bildkälla: Facebook

– Jag kunde inte sluta tänka på henne och hur vacker hon var. Hon har en så vacker form och jag kunde verkligen känna energin hon utstrålade. Jag hoppas att vi så småningom kan ha en parceremoni. Jag har aldrig varit förlovad förut så det känns nytt och spännande, säger Amanda till Daily Mail.

Det lyckliga paret är förlovade. Bildkälla: Facebook

”Lyssnar bara på mitt hjärta”

Amandas kärleksaffärer har fått reaktioner från många som tycker att det är märkligt att ha förhållanden med föremål istället för människor.

– Jag vill att folk se hur lycklig mina ljuskronor gör mig och hur mycket de berikar mitt liv. Jag skadar ingen genom att leva i ett förhållande med dem. Jag lyssnar helt enkelt bara på mitt hjärta, säger Amanda till Daily Mail.