Bilden som får hela nätet att skratta åt Sverige: Ser du detaljen som vi alla bör skämmas över?

Genom åren har det fötts ett uttryck på nätet som lyder ”Waiting for a bus like a Swede”, alltså ”Vänta på bussen som en svensk”. Det är en lite skämtsam passning till vår ovilja att interagera med okända människor – och att vi gärna är lite för oss själva.

Jag har själv tänkt på det när man väntar på bussen. Är det fyra, fem andra vid samma hållplats så står man gärna på tryggt avstånd från varandra – och det är sällan som folk spontant börjar samtala med varandra.

Då är det lättare att ta några meters säkerhetsavstånd och pilla med mobilen. Jag vet inte om det är annorlunda i andra länder, men det här känns faktiskt ganska typiskt svenskar.

En bild som på ett klockrent sätt cementerar hur vi svenskar beter oss i den här typen av situationer kom för en tid sedan upp på forumet Reddit – och har sedan dess fått tusentals människor att reagera. Mest med skratt!

Fotot är från en busshållplats i Viksjö i Stockholms län – och den fångar vad som nog är någon form av rekord i att vänta på bussen som en svensk. Det sanslösa är att alla som syns i bilden senare faktiskt gick på samma buss!

Att vi är så här blyga och ängsliga … nja, jag tycker nästan det är lite pinsamt. Inget ont alls mot personerna på bilden – jag är ju själv precis likadan och många med mig!

Här är fotot! Kan du se det roliga?

Reddit

Ju mer man kollar på bilden, desto mer otroligt blir det!

Inne i busskuren sitter 2 kompisar! Resten har placerat sig på ett rejält säkerhetsavstånd från varandra!

Totalt är det 6 olika grupperingar. De har ett sammanlagt avstånd mellan varandra på hela 35 meter!

Det finns dessutom ytterligare en detalj som gör det hela ännu mer komiskt!

Zoomar man in ser man en till person där bakom bilen – som också gick på bussen när den kom. Han står och pillar med sin mobiltelefon – allt för att inte behöva interagera med de andra!

Sajten Lajkat ringde i samband med att den här bilden kom ut upp Stockholms lokaltrafiks presskommunikatör Christian Hoffmann och frågade – givetvis med ett skämtsamt anslag – vilket avstånd de rekommenderar när man väntar på bussen.

– Möjligheten att stå avsides finns ju alltid om man vill göra det. Däremot ska man inte stå för nära, det kan uppfattas som obehagligt, blev svaret.

Svenskt rekord i att vänta på bussen! Eller vad säger du? Dela om du också tycker att det här är typiskt oss svenskar – och att vi borde bli bättre på att närma oss varandra!