Charles reste till Sverige – för att ta bort insidorna på sina öron

Vissa människor går till det extrema för att sticka ut. Det kan handla om allt från att man har en mycket speciell frisyr till att man tatuerar ögonvitorna svarta. Kreativiteten vet snart inga gränser när det kommer till hur vi förändrar vårt yttre.

Sådant här är givetvis upp till var och en. Tack och lov så står vi fria att göra vad vi vill med våra kroppar, men en del trender och skönhetsmoden kommer jag nog aldrig förstå mig på.

Det kan vara så att man är trist och grå, men samtidigt har jag full respekt för personer som följer sina drömmar – och verkligen vågar ta ut svängarna.

Charles Bentley från Australien är en sådan person som struntar i vad andra tycker. Han går sin egen väg – och njuter av att sticka ut från mängden. Många har starka åsikter om de modifikationer av kroppen som han gör, men jag tycker att man ska låta honom hålla på.

Vilka är vi att tycka om andras val och beslut när de bara berör dem själva?

Tog bort nästan halva öronen

Den här australiensaren packade i alla fall väskorna under 2019 och reste hela vägen till Sverige – för att göra om sina öron. Det handlade dock inte om något litet örhänge som skulle sättas dit – nej, Charles skulle ta bort hela insidorna av sina öron, vilket Daily Mail tidigare skrivit om.

Det hela utfördes av Chai Maibert på CALM Bodymodification i Stockholm. Anledningen till det speciella ingreppet var helt enkelt att den våghalsige australiensaren ville se mer unik ut, skriver sajten twentytwowords, som också tillägger att de enorma hålen i öronen inte ska påverka hörseln negativt. I alla fall inte om man frågar utföraren själv.

”För att förtydliga – det här gör dig inte döv. Det kan påverka din förmåga att uppfatta ljuds riktning under en eller två veckor – innan hörseln anpassats”, skriver Chai Maibert på Instagram.

Väckte starka reaktioner

Här går åsikterna dock isär – och det är många som tror att det är ren lögn.

Efter att bilderna på resultatet kom ut på sociala medier blev det total kalabalik. En hel del menar att det är total galenskap och att det här med kroppsmodifiering börjar gå för långt.

Det fanns dock vissa som menade att det såg helt okej ut – och att man ska applådera de som vågar sticka ut från mängden. Enligt sajten twentytwowords är det till och med en trend som flera kan tänka sig att haka på år 2020.

Vad tänker du om det här? Är det snyggt eller ren galenskap? Dela gärna vidare artikeln för att berätta vad du tycker!