David, 53, är beroende av korv – inget kan få honom att sluta: ”Korv är min drog”

Många av oss har någon form av last, eller ett beroende. Förhoppningsvis är det inte mer allvarligt än att man behöver kaffe för att komma igång på morgonen.

Det finns ju en del saker man kan fastna i och som kan få förödande konsekvenser för ens liv. Det önskar man givetvis att alla håller sig borta ifrån.

Raden av vad människor kan bli beroende av är ganska så lång, man har nog hört det mesta – men visste du att man kunde ha ett tvångsmässigt drag till att äta korv? Jag hade ingen aning, men jodå – det går tydligen!

Jag är alltid lite mossig i skallen under morgnarna. Det tar mig liksom en stund att komma igång, men efter att den första koppen kaffe åkt ner så börjar hjärnan att fungera igen. Det är ju en form av beroende, men det gör mig ärligt talat inte så mycket. Jag tycker kaffe är gott – och hade druckit det även om det inte hade någon påverkan på mig.

Fick söka hjälp

Det här är jag givetvis långt ifrån ensam om. Sedan finns det ju mer allvarliga beroende som spel, rökning eller droger. Givetvis kan ens konsumerande, eller drag till en viss sak, hållas på en okej nivå – det gäller bara att se till så att det inte eskalerar.

Någon som det gick för långt för vad gäller hans beroende är David Harding. Men här handlar det inte om något av de beroendena vi nämnt ovan – utan något som jag aldrig tidigare hört talas om.

Den här engelsmannen, som är 53 år, tvingades 2011 söka hjälp för sitt tvångsmässiga drag till att äta korv. Han kunde inte sluta, helt enkelt. Trots försök till hjälp från både psykologer och hypnotisörer så kunde David inte sluta.

daily mail/swns.com

En vanlig dag kunde han, utan problem, trycka i sig 13 korv med bröd tillsammans med potatismos eller äggröra. Hur det står till i dag, sju år senare, är oklart.

”Min drog är korv”

Sedan 5 års ålder har Londonbon ätit minst en korv om dagen – men att hans enkelspåriga matvana skulle vara ett beroende slog honom först 2010 när frun Susan bestämde sig för att laga något annat till middag.

– Jag kan på allvar inte uthärda tanken på att leva utan korv, sa han 2011 till Daily Mail. Drogmissbrukare behöver sin speciella medicin. Det är likadant för mig – förutom att min drog är korv.

Burpple

David, som är revisor, berättade att han blev galen av tanken på att leva utan sin favoriträtt.

– Det fick mig att spåra ur helt. Det var väl då jag insåg att något inte stod helt rätt till och jag sökte professionell hjälp, berättade han.

daily mail

Efter att han hade lagt över 20 000 kronor på olika former av behandlingar så hade inget hjälpt.

Blev en snackis

Experter har dock sagt till honom att beroendet inte är fysiskt.

– Tydligen så gillar jag bara korv, helt enkelt. Det är inget fel med det, men jag måste hitta något sätt att kontrollera mina drifter på, sa David Harding.

Hans berättelse fick enorm uppståndelse 2011 – och det udda beroendet blev en snackis över hela världen. Vi får bara hoppas att David i dag kommit ur sig beroende – och att han lever ett bra och trivsamt liv!

Tagga din mest korvberoende vän i kommentarsfältet nedan! Eller dela artikeln med dina gourmet-bekanta!