Djurrättsaktivistens enorma raseri – mot människor som dödar myggor: ”Pinsamma”

Något som gör mig rasande är människor som inte kan bete sig snällt och respektfullt mot djur. Det är för mig en självklarhet att man ska behandla dem med vänlighet, men tyvärr så finns det idioter som inte förstår sig på det där.

Samtidigt tycker jag att det handlar om att välja sina strider.

Jag tänker inte skrika mig hes för att många personer väljer att slå ihjäl myggor när de försöker suga blod. De där små insekterna är riktigt äckliga och även om man kan försöka vifta bort dem snarare än att drämma till med hela handen, så har jag full förståelse för att de driver folk till vansinne.

De där betten kan ju nästan förstöra en hel sommarvecka!

Det finns dock människor som blir lika rasande när någon slår ihjäl en mygga som om man gjorde samma sak mot en häst eller hund. Jag kan visserligen förstå tanken, men för mig går det ändå inte riktigt ihop.

Myggdödare anses pinsamma

Djurrättsaktivisten Aymeric Caron, som också är en fransk programledare, menar att myggor suger blod från människor för att samla på sig protein till sina ägg – och då inte borde straffas med döden för att man gör det, skriver Ladbible.

Bild: Wikimedia Commons.

47-åringen är också tydlig med att han anser att alla arter borde behandlas precis likadant – och tycker därför att människor borde tillåta myggor att suga ut deras blod.

Förutom om man befinner sig i Afrika, då man riskerar att få malaria.

Aymeric Caron. Bild: Wikimedia Commons.

Enligt Independent säger Caron också att människor som dödar myggor är pinsamma eftersom det handlar om en mamma som försöker ge näring till sina avkommor.

Jag tycker som sagt att djur ska behandlas med respekt, men myggor kommer jag aldrig att kunna älska på samma sätt som ett djur med riktig personlighet. Att hävda att människor som slår ihjäl myggor är onda eller pinsamma tycker jag är att överdriva – rejält!

Håller du med? Tryck då på dela-knappen, eller skriv din åsikt om ämnet i kommentarsfältet på Facebook!