Drömmen är sann: Du kan svalka dig med ketchup-glass i sommar

Det finns människor som ska ha ketchup till precis allt. Medan de mest klassiska rätterna det användas till nog är korv med bröd, pasta med köttfärssås eller vanliga hamburgare, så ska en del smeta den populära tomatdressingen på allt från pannkakor till fiskbullar.

Den distinkta och tydliga aromen passar inte till varenda rätt om man frågar mig, men smaken är som bekant som baken – delad. Vad ketchup passar till kommer nog mänskligheten aldrig vara riktigt överens om.

Något som garanterat är en vattendelare är … ketchup-glassen!

Ja, den existerar faktiskt – och har fått tusentals olika människor på nätet att antingen sukta efter ett smakprov eller närmast må illa av tanken på glassens blotta existens.

Ketchup kan absolut vara gott – i måttliga mängder.

Bild: Flickr

Frågar du mig får det aldrig bli för mycket av den populära tomatdressingen, men man kan givetvis inte heller äta det till allt. Här går åsikterna dock isär – en del galningar vill ha tillbehöret till vad de än stoppar i sig.

Värt en resa för att testa?

De här personerna, tillika ketchup-entusiasterna, blir därmed säkerligen glada över det knäppa faktumet att det går att svalka sig med ketchup-glass.

Bild: Twitter/@nvzreens

Den har funnits sedan drygt ett år tillbaka och säljs av glassbutikskedjan Gelati. De har två affärer – båda ligger i Irland. Mer bestämt i städerna Enniscrone och Ballina, enligt sajten Delish. Med andra ord kommer det att tillkomma resekostnader för de svenskar som är galna nog att de måste testa det här.

Bild: Twitter/@nvzreens

Glassen kom till när världsartisten Ed Sheeran, som har en ketchupflaska tatuerad på sin ena arm, skulle ha två konserter i Dublin – och för att välkomna honom valde butiken att skräddarsy en glass till evenemanget. De med biljett bjöds till och med på gratis kulglass, skriver The Sun.

Bild: Instagram/@Gelati_icecream

Gelatis galna påhitt och unika glass (som jag tycker låter vidrig) har blivit en snackis bland ketchup-älskare världen över. Känner du att det lockar, så är det bara att boka en tripp till Irland i sommar. Då kan drömmen att äta ketchup-glass bli verklighet!

Känner du någon som bara måste testa detta? Tagga då den personen på Facebook, eller dela vidare den här otroliga nyheten till dina ketchup-älskande vänner!