Ethan, 21, är världens mest kroppsmodifierade person: ”Trivs med mig själv”

Under den senaste tiden har det blivit allt mer populärt med operationer och olika ingrepp för att förändra sitt utseende. Vissa gör det i återställande syfte efter olyckor – men det är främst det rent skönhetsmässiga som eskalerat.

Det är något jag själv aldrig skulle göra, men samtidigt har varje människa makten att bestämma över sin egen kropp – och vad hon eller han väljer att göra måste man därför respektera.

Vissa väljer dock att inte nöja sig med en tatuering, örhängen eller piercing. Nej, det finns de som tar det här med kroppsmodifikation till helt extrema nivåer – och i en del fall har förändrandet av utseendet mer eller mindre tagit över deras liv.

Den senaste i raden av sådana här människor är 21-årige Ethan Bramble. Han är världens just nu yngsta och mest kroppsmodifierade person. Redan när australiensaren var 11 år så började han töja ut sina öron – och sedan satte justerandet av hans utseende igång på allvar.

I dag har Ethan Bramble omkring 150 tatueringar och över 40 kroppsmodifikationer. Några av de mest extrema ingreppen han gjort är att klyva sin tunga, tatuera ögonen svarta och han har dessutom opererat bort sin navel. Stora delar av öronen är också bortskurna.

Instagram/Ethan Bramble

Nu chockas folk dagligen av hans spektakulära och aningen skräckinjagande uppsyn.

– I synnerhet tjejer kommer fram till mig på gatan och frågar ”Varför? Varför?” Och då frågar jag: ”Varför färgar du ditt hår? Varför sminkar du dig på morgonen och varför målar du dina naglar?” berättar Ethan Bramble för News.com.au.

Instagram/Ethan Bramble

Han menar att det inte är någon som helst skillnad på det han gör och att exempelvis sminka sig.

– Det handlar om hur man vill se ut, ditt utseende – och jag har alltid levt efter tron att man inte ska döma människor för hur de ser ut.

Instagram/Ethan Bramble

Förmodarna är många – och under ständig förändring. Det var framför allt efter att hans ögon tatuerades svarta som folk började bli rädda för 21-åringen.

– Du kan gå ner för gatan och människor korsar vägen för att komma bort från en – och de tror att man är väldigt läskig på något vis, menar han.

Instagram/Ethan Bramble

För en tid sedan så skars naveln ut med en typ av skalpell. Det här väckte starka reaktioner, men Ethan Bramble förklarar det kontroversiella ingreppet med att han ville ha en tatuering där.

– Jag kunde se insidan av min mage när jag spände mig eller andades, den stack ut genom hålet. Det var märkligt att se insidan på en själv, säger han till sajten.

Instagram/Ethan Bramble

Det mest smärtsamma som världsrekordhållaren varit med om var då han klyvde tungan.

Instagram/Ethan Bramble

Då var Ethan Bramble bara 17 år. Han kunde varken dricka eller äta mat efteråt. Smärtan var så kraftig att han försökte pulverrisera och injicera antiinflammatoriska tabletter direkt in i kroppen.

– Det var 5 dagar av nära döden-känsla. Du måste sova helt upprätt och ha en handduk för att du dreglar hela tiden. Ligger du ner kvävs du av din egen saliv och blod och dör. Det var definitivt inte en rolig upplevelse!

Instagram/Ethan Bramble

Ethan Brambles förändring har fått mängder av reaktioner. En del blir rädda, barn har börjat gråta och 21-åringen kan ständigt känna hur folks blickar landar på hans utstickande ansikte.

– Jag har gjort allt som jag lockas av och jag trivs med mig själv, säger han.

Vad tycker du om Ethans förändring? Gör han rätt som följer sin dröm, eller är det hela bara galet? Dela gärna vidare eller kommentera vad du tycker här nedan!