Experten: Här är okända penissyndromet – som drabbar svenska män i vinter

Vintern kryper allt närmare i kalendern och vintern står för dörren, vilket ju såklart är mysigt på många sätt.

Men. Vintern innebär inte bara julklappar och god mat, det blir ju som bekant väldigt kallt också. Och det är inte alltid det hjälper med halsduk och vantar.

Män kan också drabbas av ”vinterpenis,” skriver brittiska The Mirror.

Begreppet ”vinterpenis” är absolut ingenting farligt men det kan påverka sexlivet under vintern, enligt den brittiska sexexperten Annabelle Knight.

Så mycket mindre snopp

Snudd på alla män upplever detta när temperaturen sjunker. Det har att göra med att blodflödet avtar i den regionen.

– Blodkärlen drar ihop sig när det är kallt och penis kan vara upp till 30 procent mindre än vid normala temperaturer. Kroppen är byggd för att bevara värme och energi så när det blir kallt fokuserar kroppen på att hålla organen varma och de sitter ju mitt i kroppen. Det fungerar på samma sätt som med händerna och fötterna, säger Knight till The Mirror.

Svårt att få orgasm

I och med att blodtillförseln minskar så är det heller inte ovanligt att män har svårare att få stånd under vintern och även att få orgasm.

Bildkälla: Shutterstock

– Man får helt enkelt mindre känsel i penis när det är kallt. Man känner även att pungen drar ihop sig närmare kroppen för att få värme därifrån. Kylan kan även fungera som en distraktion under sex vilket leder till svårigheter med att behålla ståndet och få orgasm, säger Knight.

På med elementen

Men det finns knep för att förhindra det och det är precis så enkelt som man kan tro på förhand – håll det varmt.

– Var noga med förberedelserna innan så brukar det gå bra. Ha på värmen hemma och se till att ha lite längre förspel bara.

Det känns helt logiskt när jag läser det men jag hade ingen aning om att det är ett faktiskt tillstånd!

Tryck nu på DELA-knappen så dina vänner också får den här informationen!