Expertens varning i sommarhettan: Sluta sola era könsorgan

Sommaren är här med full kraft och stränderna kommer inom kort att fyllas av sol- och badglada svenskar. Men som vanligt är vi häruppe i norr ganska dåliga på att sola, vi bränner oss helt enkelt väldigt lätt.

I kombination med att det, på sina håll, blivit allt mer populärt att sola naken, varnar nu sakkunniga om att man verkligen måste passa sig i sommarsolen.

Annars kan det gå illa.

Att smörja in sig med solkräm när man lägger sig på stranden är alltid lika viktigt, men enligt läkaren Sarah Walsh så glömmer många att smörja in just de delar man vanligtvis täcker, nämligen könsorganen.

Skapa stort obehag

Det är för brittiska Metro som Sarah Walsh, gynekolog och grundare av ett eget kondommärke, berättar om farorna med att exponera sitt kön för solen i allt för stor utsträckning.

Utöver att göra rejält ont så kan det innebära problem att bränna sitt könsorgan i solen.

– Undvik sex om du bränner dig. Det kanske känns självklart, men det måste ändå sägas. Sex med brända könsorgan kommer att göra rejält ont, satsa på att läka ihop istället.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Så läker du ett solbränt könsorgan

Hur läker man då ihop bäst? Här är Sarah Walshs bästa tips.

Det viktigaste är att undvika parfymerade krämer eller sådana som innehåller kemikalier.
– Det kommer inte att hjälpa. Naturliga produkter är bäst, som aloe vera till exempel, det ger bra svalka, säger Sarah Walsh till Metro.

Dessutom bör man ha luftiga underkläder på sig så att huden får andas.
– Ha absolut inte jeans eller andra tjocka material, det kan skapa friktion som bränns ytterligare, säger Sarah Walsh till Metro.

Drick mycket vatten, är alltid ett gott råd. Men om man bränt sig så hjälper det att dricka mycket, huden absorberar nämligen vätskan och hjälper brännan att läka snabbare.

– Att bränna sig rejält kan innebära att man förlorar mycket vätska, speciellt om man bränner sina delikata områden. Använd absolut inte is på könsorganet om du bränner dig, men gärna kallt vatten, säger Sarah Walsh till Metro.

Bildkälla: Pixabay

Då vet du vad du ska göra om du nakensolat lite för mycket!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina nudist-vänner får den här viktiga informationen!