Galenskap: John äter enbart rått kött – hävdar att döda djur är det nyttigaste man kan äta

Redan som liten knodd får man lära sig att en varierad kost är allra bäst för kroppen, allra helst ska man äta enligt tallriksmodellen där allt kroppen behöver i näringsväg ingår.

Men idag är det väldigt populärt att äta enligt en viss diet, där vissa skippar kolhydrater eller kalorier till exempel. Det är dieter som är välbeprövade och som de flesta hört talas om.

En diet som nog få hört talas om är rått kött-dieten, men det är exakt vad den här mannen, John, anammat. Nu ifrågasätter många på nätet hans galna idé, skriver The Mirror.

Rå köttfärs, råa ägg, rå lax, obehandlad komjölk. Det är ungefär vad John äter under en dag.

”Äter det tills jag dör”

John är mer känd som ”Raw meat experiment” på Instagram där han fått över 146 000 följare det senaste halvåret.

Johns många följare får dagligen se honom mumsa i sig olika typer av rått kött.

”Äter rått kött varje dag tills jag dör av bakterier. Ser om jag lever fem dagar eller 500 år” står det i konto-beskrivningen.

Men det är inte bara den fasta födan som är rå, ska det drickas något så är det ”ofiltrerat” vatten eller obehandlad mjölk som gäller.

”Kött är den enda födan som folk inte reagerar dåligt på att äta. Döda djur är det enda livsmedlet som innehåller alla mikronäringsämnen kroppen behöver” har John förklarat.

Den inte helt fräscha dieten har fått starka reaktioner från hela världen.

”Ta en titt på den här killen och säg om han är galen, förlorat förståndet eller är på gränsen till att förlora det” lyder en av många kritiska kommentarer.

Inget att rekommendera

Föga förvånande är den här typen av diet ingenting att rekommendera, den kan vara väldigt skadlig då man riskerar att utsättas för ehec-bakterien, som kan ge allvarliga komplikationer, enligt Livsmedelsverket.

Enligt sajten Healthline så kan man även drabba av salmonella, kräkningar, illamående, magkramper, feber och svår huvudvärk.

Vilka dårar det finns! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!