Han har gjort 50 plastikoperationer för att se ut som levande Ken-docka – nu kan 34-åringen inte andas

Något av det mest grundläggande jag vet är att alla människor är vackra på sitt sätt. Ingen är perfekt, men vi besitter alla olika kvaliteter – och jag tycker det är viktigt att man själv, utan att mötas av mobbande röster, ska få bestämma hur man vill se ut och uppfattas.

Jag skulle själv aldrig ta till ingrepp och lägga stora summor på plastikkirurgi, men numera finns det gott om människor som spenderar livsbesparingar på att se ut som drömversioner av sig själva. Det är så klart deras fria val – men emellanåt kan man nästan tycka att det går överstyr.

 

Några exempel är Martina från Tyskland som har Europas största bröst – och hon tar dessutom injektioner för att få mörkare hud. En annan är Sahar Tabar som gjort över 50 plastikoperationer för att se ut som sin stora idol Angelina Jolie.

För många är det svårt att förstå vad som driver en människa till att ta till så pass drastiska åtgärder bara för att forma om sitt utseende, men det blir en besatthet och det viktigaste i livet för somliga.

En man ofta blir ifrågasatt för sina många plastikoperationer är Rodrigo Alves, 34 – även känd som den mänskliga Ken-dockan. Även han har gjort över 50 operationer för att se ut precis som sin idealbild – och brasilianaren har spenderat över en halv miljon kronor på diverse ingrepp.

Innan förvandlingen till en Ken-docka tog över Rodrigos liv.

Pengarna kommer främst från ett arv från hans morföräldrar.

Det som han gjort med sin kropp involverar allt från silikonimplantat för att få till sexpacket på magen till injektioner av stamceller i ansiktet och håret.

Innan förvandlingen till en Ken-docka tog över Rodrigos liv.

Men hans dröm om den perfekta kroppen har också ett högt pris – inte bara pengamässigt. Tidigare blev Rodrigo intervjuad i brittisk TV – och avslöjade då att hans många näsoperationer har lämnat honom med svårigheter att andas.

– I juli (år 2016) gjorde jag återställande kirurgi på min näsa med en bit brosk från mina revben. Det hjälpte lite, men jag kan fortfarande inte andas till 100 procent, säger han.

Sammantaget har Rodrigo gjort hela 8 näsoperationer.

Han var dock egentligen inte ute efter att se ut som dockan Barbies pojkvän Ken. Det var ett smeknamn någon annan gav honom för att de tyckte att han såg ut som just den figuren – och det fastnade.

– Det var aldrig min menig att se ut som en Ken-docka, men tydligen ser jag ut som en sådan. Men personlig tycker jag inte att jag ser ut som en docka, menar Rodrigo.

När han får frågan varför han fortsätter att operera sig, trots att han svårt att andas, så svarar han att det blir en dominoeffekt efter de första ingreppen.

– Nu kan jag knappt andas, så jag måste operera mig igen. Det är precis som när man börjar färga håret.

Rodrigo anser, till mångas förvåning, att man inte alls kan bli beroende av att plastikoperera sig.

– Nej. Det finns inte, säger han.

Se hela TV-intervjun här under!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/ERjmuiiBvds” /]

Många har säkert något som de vill ändra med sitt utseende, men att börja operera sig gång på gång kanske är något man ska passa sig för. Eller vad tycker du? Lämna jättegärna en kommentar, men tänk på att hålla god ton!