Han har inte pratat med sin familj på över 4 år – eftersom de smaskar för högt: ”Ljuden gör mig rasande”

Tillhör du de människorna som blir rasande om någon smaskar, äter lite för högljutt eller harklar sig ofta? Kan det vara så att du hatar visslandet från en igentäppt näsa, eller känner irritation om någon andas tungt i din närhet?

Då kan du tillhöra de cirka 20 procenten av jordens befolkning som lider av misofoni, som betyder ”hat av ljud”.

Det inte alltför välkända fenomenet kallas även ”Selective sound sensitivity”. En person med den här diagnosen drabbas av starka negativa känsloströmningar av vissa ljud – eller förväntan av att de ska uppstå, vilket vi rapporterade om för en tid sedan.

Nu väljer en man att träda fram som tagit följderna av den här diagnosen till helt nya nivåer. Derrol Murphy har på grund av sin avsky mot vissa ljud inte pratat med sin familj – på hela 4 år.

Det är främst ljudet av någon som äter som den här 41-årige mannen inte kan hantera. Misofonin väcker panik, får honom att bli rasande och skapar en känsla av att vilja fly när han hör de irriterade ljuden.

Bild: Youtube

Derrol Murphy har levt med den diagnosen så länge han kan minnas, men trodde i tidiga år bara att han ”var galen”, skriver The Mirror.

”Små ljud kan få mig rasande”

Nu har han inte träffar sin släkt på 4 år. Mest på grund av deras harklande och ljuden som uppstår när de äter. I stället umgås Derrol mest med kollegan och kärleken Kurt Vin, 41. De har kunnat skapa ett förhållande efter att korten tidigt lades på bordet om misofonin.

Bild: Youtube

Derrol berättar:

– Små ljud kan få mig riktigt arg. Människor förstår inte det här och det är svårt att förklara. Det här har påverkat mina relationer – båda kring dejtande och med min familj. Man tar ut sin ilska på de som står en närmast, för man inbillar sig att de ska förstå, säger han och förklarar att han inte alls är någon aggressiv person.

– Men ljuden gör mig rasande. Jag har fått lämna dejter bara för att de tuggat högt. Jag kan inte dölja min avsky. Prassel från plastpåsar får mig också helt galen. Jag har inte varit på bio på 10 år eftersom människor då sitter och öppnar godispåsar.

Bild: Youtube

Har nu en ”varningssignal”

För att relationen med pojkvännen ska kunna bli långvarig har paret utvecklat en sorts varningssignal.

– När Kurt tuggar, så låter hans käke. Han åt med öppen mun på vår första dejt och då trodde jag aldrig att det här skulle kunna fungera, så jag fick berätta omgående. Så nu ropar Kurt till mig att täcka mina öron (som en varningssignal) och jag kan då förbereda mig. Misofonin ledde till att min förra relation tog slut, så att Kurt är så pass förstående betyder otroligt mycket.

– Många säger att de förstår, men Kurt behöver bara titta på mig, så märker han om det är något ljud som jag stör mig på.

Enligt en studie från Newcastle University 2014, så kan hela 20% av jordens befolkning ha drag av den här diagnosen.

Känner du någon som alltid irriterar sig på störande ljud? Tagga då den personen på Facebook, eller dela vidare den här intressanta artikeln till dina vänner!