Här är enkla guiden till hur man parkerar – och aldrig mer får P-böter

Här är enkla guiden till hur man parkerar – och aldrig mer får P-böter

Något som är riktigt irriterande är att få parkeringsböter. Det har nog hänt oss alla som haft körkort en längre tid och även om ens avsikt är att alltid göra rätt för sig, så blir det lätt så att man fuskar någon enstaka gång, eller begår ett oskyldigt misstag.

Att bli arg på parkeringsvakten är dock sällan en bra lösning. Man måste komma ihåg att de faktiskt bara gör sitt jobb – och i grund och botten så är det oftast de som gjort rätt. Det som vi som bilister kan göra är att följa lagar och regler – då brukar det gå bra!

Det finns dock en hel del människor som gärna förhåller sig till sina egna riktlinjer. Vad som står på skyltar eller i lagboken är sekundärt för dem. Den här typen av bilister brukar också kunna samla på sig en och annan P-bot, men enligt dem så är det givetvis någon annans fel.

N365/Humorbibeln

Sådant där kan jag bli så himla trött på. För att ett samhälle ska gå runt, så gäller det att vi alla drar vårt strå till stacken och hjälps åt – ligister som försöker skriva sina egna regler kan faktiskt förtjäna en böteslapp då och då.

Så blir du aldrig ”lappad” igen

Det är ju inte mer än rätt när man inte sköter sig!

Med anledning av att vi dagligen kan se sådana där gula lappar sitta vid vindrutetorkarna, så ska vi nu bjuda på en mycket enkel guide för hur man parkerar och gör rätt för sig. Följer man de här steget och tipsen, så är det omöjligt för lapplisorna att dela ut böter!

Här är knepet!

1. Hitta en ledig parkeringsplats. Kontrollera så att det verkligen är ett område, eller en ruta, där du får stå med ditt fordon. Titta noggrant efter skyltar som kan säga något annat. Texter som ”Förhyrda platser” innebär att du måste ha tillstånd för att stå där.

2. När du parkerat på en plats där du med säkerhet har tillåtelse att stå, så går du ur bilen och letar upp en parkeringsautomat (om du nu inte haft den sällsynta turen att hitta en ruta som är gratis). Där betalar du för den tid som du avser låta bilen stå parkerad. Är det så att man kan betala via SMS eller en app, så kan du givetvis göra likadant på det viset. Huvudsaken är att du betalar för tiden.

Pixnio

3. Om du får en lapp av parkeringsautomaten så placerar du den tydligt för P-vakten. Vänd den åt rätt håll framme vid instrumentbrädan precis under rutan. Är det så att du betalat på annat vis, så kontrollera så att alla uppgifter stämmer.

4. Återvänd till din bil innan dess att tiden som du betalat för passerat. Via en del appar kan du förlänga tiden om det behövs. Blir du sen så är det här givetvis ett måste.

Så här enkelt är det! Visserligen ingen kärnfysik, utan snarare enkelt hyfs – men jag tror vi kan vara överens om att det behövs mer sådant i dagens samhälle. Jag tror, på riktigt, att en del människor verkligen kommer ha nytta av den här simpla guiden.

Snälla, hjälp nu till att sprida det här viktiga tipset vidare! Tryck på dela-knappen här nedanför, så kanske fler kan börja sköta sig ute i trafiken!