Här är unika osten gjord på mänskliga bakterier – från näsor, navlar och armhålor

Människan har genom historien ätit en hel del motbjudande saker, mestadels handlar det då kanske om märkliga kroppsdelar från djur.

Alla har vi vissa saker vi tycker mer eller mindre om att äta. Sniglar och ostron är två bra exempel på mat som vissa fullkomligt älskar medan andra aldrig skulle få för sig att stoppa det i munnen.

Ost kan också vara lite av en vattendelare, speciellt lite mer annorlunda ostar med stark doft och smak. På Victoria & Albert Museum i London har man kunnat testa en extremt ovanlig ost –- den är nämligen gjord på bakterier från människor.

Det finns en otrolig mängd olika ostar. Det finns cheddar, gouda, port salut, prästost och så vidare. Men det finns också många extrema varianter.

Från navlar, näsor och armhålor

De är givetvis mer sällsynta, men anses också vara delikatesser av många människor. Nu har det dock kommit en ost som får en att nästan svimma av blotta tanken.

Det är till utställningen ”The food: Bigger than a plate” på Victoria & Albert Museum i London som man samlat ihop mikrober (främst bakterier) från brittiska kändisar – och sedan använt dem under framställningen av en specifik ost, skriver NDTV.

Den går under namnet ”Human cheese” och enligt sajten Shared är det främst från navlar, näsor och armhålor som man ansamlat bakterierna.

Liknar bakterier från mänsklig hud

Det är sedan när mjölken ska omvandlas till ostmassa som mikroberna adderas, skriver museet på sin blogg – och de hjälper då till under skapandeprocessen.

Bakgrunden till idén kommer från att ostproducenter fått fram att de bakterier som vanligtvis använts vid tillverkningen ost i många fall liknar de som finns på den mänskliga huden.

Man vill dessutom, med det här projektet, påvisa att sådant som finns i kroppen också kan användas vid matlagning. Det bör inte vara så tabu som det verkar vara i dag, tycker man, enligt Shared.

Nedan kan du se ett kort klipp om den omtalade osten!

Känner du någon som borde testa den mänskliga osten?

Tryck nu på DELA-knappen så att dina ostälskande vänner också får läsa detta idag!