Kinesisk kvinna vägrar lämna dyrbar handväska till vakten – se nu när hon gör det otänkbara

De flesta av oss tycker nog det är lite lätt obehagligt att gå genom en säkerhetskontroll. Det sker oftast på flygplatser eller när man ska in i välbevakade byggnader. Många får då en känsla av att vara extra övervakade eller att man tappar kontrollen.

Givetvis ska vi dock vara tacksamma över att det finns personal som ser till att vi får säkra resor och vistelser – men riktigt så resonerar inte alla. Eller det finns i alla fall de som inte går med på att låta sina tillgångar överlämnas till andra – om ens för några sekunder.

Att det finns resenärer som kan vara extra nojiga vad gäller att lämna ifrån sig sitt bagage när man ska passera en säkerhetskontroll fick nyligen personalen på tågstationen i den kinesiska staden Dongguan erfara.

De hade garanterat inte sett något liknande tidigare. Det var en kvinna som fullkomligt vägrade släppa ifrån sig ena delen av sitt bagage och klättrade därför med upp på bandet – och åkte med sin handväska genom röntgenmaskinen.

Facebook/PearVideo

Övervakningsbilder, som strax efter händelsen publicerades på nätet, visar att hon först lät en större väska gå igenom kontrollen utan större ståhej – men då kvinnan blev varse att hon även skulle behöva lämna ifrån sig sitt mindre handbagage så vägrade hon.

Facebook/PearVideo

Både personal och andra resenärer vid säkerhetskontrollen ska ha gapat av förvåning när den irriterade kvinnan klev upp på bandet. Det här skedde precis efter att det kinesiska nyåret hade passerat – och det är en högtid då många ger varandra pengar som gåva.

Tilläts åka med

Med det i åtanke är det högst sannolikt att kvinnan hade flera sedelbuntar med sig i sin handväska – och att det var därför hon vägrade släppa den ur sin sikt. Beslutet att på alla fyra åka med den genom röntgenmaskinen, som enda lösningen för hålla stenkoll på väskan, får nästan anses både kreativt och fascinerande.

Facebook/PearVideo

Nu har hundratusentals på nätet sett kvinnans åktur genom säkerhetskontrollen – och klippet (nedan) har spridits som en löpeld på nätet.

En annan lite rolig detalj är att ingen från personalen försökte stoppa kvinnan, som har förblivit anonym, när hon väl tagit sig upp på bandet och börjat åka iväg. Väl igenom maskinen klev hon helt enkelt ner på golvet, tog sin väska och fortsatte bort mot ett tåg ute på stationens perrong.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpearvideocn%2Fvideos%2F975100252648658%2F&show_text=0&width=560″ aspect_ratio=”5:3″ /]

Har du några egna, roliga erfarenheter från säkerhetskontroller? Eller tyckte du bara att detta var helt knasigt? Skriv gärna en kommentar här nedan, eller dela det här vidare till dina vänner!