Konstnär söker europeiska kvinnor som vill få sina vaginor målade – kan ställas ut inför tusentals

.

Bland det svåraste som finns att förstå sig på här i världen måste ändå vara konst. Vad är konst? Hur ser det ut? Vad betyder det?

Kort sammanfattat så kan konst egentligen vara exakt vad som helst, bara man kallar det för konstverk.

Men frågan är om inte den konstnären Davide Di Votti tar priset. Han avbildar nämligen kvinnors vaginor, och söker nu efter fler modeller, skriver brittiska Metro.

34-åriga Davide Di Votti är konstnären som vill hylla källan till livet – det vill säga vaginan. Han har redan avbildat mer än 100 stycken vaginor i alla möjliga färger. Kvinnorna har varit i alla åldrar för att visa på mångfalden, enligt Davide själv.

”Har lite olika tekniker”

Hur går det då till när man avbildar en vagina?

Davide träffar de kvinnor som står motiv via dejting-appar, där han förklarar sin konst. Därefter träffas de över en kaffe för att diskutera konstverket och hur det går till.

Därefter får kvinnan komma till studion.

– Jag har några olika tekniker. Allt börjar med att jag målar på deras vagina. Sedan skiljer det sig lite. I vissa fall trycker jag duken mot dem, ibland gör de det själva och ibland lägger jag helt enkelt duken på soffan och så sätter sig kvinnorna, säger Davide till Metro.

Davide använder sig av allergifri färg och är väldigt försiktig.

– Jag läste på väldigt mycket innan jag började och innan jag målar på vaginan provar vi alltid med att måla på handen innan, för att vara på den säkra sidan, säger Davide till Metro.

”Alla är vackra på sitt sätt”

Davide har gjort över 100 målningar redan men söker ständigt efter nya motiv. Han har även ställt ut 30 stycken av motiven i Berlin och Budapest.

– Många av kvinnorna som varit motiv har även besökt utställningarna, så andra besökare kan ha stått bredvid kvinnan som varit motivet utan att veta om det. Alla tavlor är verkligen unika och vackra på sitt sätt, säger Davide till Metro.

Känner du någon som skulle vilja ställa upp? Tryck då på DELA-knappen!