Kvinnan var beroende av att äta sitt eget hår – här är obehagliga resultatet

Du kanske känner någon med långt hår som gärna sitter och pillar med det, virar sin kalufs runt fingrarna eller kanske till och med leker med håret vid munnen. Det kan verka oskyldigt, ofarligt och oproblematiskt – men så är det faktiskt inte.

En kvinna som var mer eller mindre var beroende av att tugga på – och delvis äta av – sitt eget hår började uppleva hälsoproblem, men vad läkarna skulle hitta när hon kom in till akuten var värre än någon hade kunnat tänka sig, skriver The Independent.

(Varning: Den här artikeln innehåller en bild (längre ner) som för många kan anses stötande och vidrig. Är du äckelmagad och inte klarar av starkare bilder, så rekommenderar vi dig att inte läsa vidare.)

Hittade gigantisk hårboll

Den 38-åriga kvinnan var mer eller mindre beroende av att dra i, tugga på och äta av sitt eget hår. Plötsligt började hon uppleva illamående, fick svullen buk och drabbades av återkommande kräkningar.

Bild: Pixabay

När hårtuggerskan väl kom in till akuten hade kvinnan under de senaste åtta månaderna gått ner över 7 kilo i vikt – och aptiten hade blivit betydligt sämre, skriver The Independent.

Det blev omgående operation – och väl där gjorde läkarna ett fynd som var något av det sjukaste man hade sett, enligt BMJ Case Report. Efter ingreppet hade man fiskat fram en gigantisk hårboll som mätte 15 gånger 10 centimeter.

Nedan kommer bilden som vi vill varna för.

Bild: BMJ Journal

Den hade också en ”svans” som gick ner i tarmen och ledde till ytterligare en hårboll. Den var dock av det något mindre slaget.

Enligt rapporten handlar det hela om ”trichotillomania” som är det engelska namnet på ett syndrom som innebär ett nästan tvångsmässigt beteende kring att pilla med – och även äta – sitt eget hår.

Känner du någon som också är besatt av sitt hår? Tagga då den personen på Facebook, eller dela vidare den här nyheten till dina knäppaste vänner!