Läkaren: Här är barnförbjudna anledningen till att män sitter längre på toaletten än kvinnor: ”Bajs-eufori”

Att få sätta sig på dass när man är riktigt, riktigt nödig är en oerhört befriande känsla. Efteråt känner man sig extremt avslappnad och man kan nästan le lite för sig själv när man är klar.

Dock så brukar det – i de flesta förhållanden – vara så att männen oftast tillbringar mer tid med att sitta på dass än kvinnor.

Varför det är så finns det många teorier kring, bland annat den här som går ut på att männen gömmer sig från hemmasysslor.

Men enligt en läkare så kan männens långsittningar ha en helt annan, barnförbjuden, orsak.

Dr Karan Rajan är en läkare som blivit omåttligt populär på TikTok, där han på ett enkelt sätt ger små råd och förklaringar på hur våra kroppar fungerar.

”Bajs-eufori”

Häromdagen bjöd Rajan sina 4,7 miljoner följare på lite häpnadsväckande, men fullt logisk, information om mäns bajsande.

I genomsnitt så sitter män på toaletten under längre tid när de bajsar, något som enligt Rajan kan förklaras med att mäns bajs passerar deras g-punkt på väg ut.

Bildkälla: TikTok

– Prostatan, som ofta kallas den manliga g-punkten, är en körtel som sitter precis framför anus. Så när vi har mycket avföring kan g-punkten stimuleras, vilket kan leda till en slags bajs-eufori, förklarar Rajan i ett klipp som setts över en miljon gånger.

Påminner om en orgasm

Känslan när bajset passerar prostatan kan ibland bli så stark att den nästan påminner om en orgasm, enligt läkaren Anish Sheth.

Sheth har skivit boken What’s your poo telling you? och påpekar även att bajs-euforin kan vara såpass skön att den blir beroendeframkallande hos vissa.

– Pulsen går ned, blodtrycket likaså, vilket i sin tur leder till att hjärnan får lite mindre syre. Det kan göra oss lite yra, nästan som att vi är höga, säger Sheth till Huffington Post, enligt Ladbible.

Här kan du se Karan Rajans omtalade klipp.

Känner du någon som alltid sitter länge på toaletten? Tryck då på DELA-knappen!