Läkarens jättetabbe ger kvinnan ”fisande vagina” – nu får stort enormt skadestånd

När man går till läkaren så förväntar man sig att bli bemött på ett professionellt och bra sätt. Tack och lov är de flesta som jobbar inom vården rena rama änglar och jag har själv inte en enda negativ erfarenhet av att ha gått till doktorn i Sverige.

Speciellt om det handlar om diagnoser, operationer och ingrepp så är det ju otroligt viktigt att saker och ting går till på helt rätt sätt. Misstag då kan bli förödande. Läkare och personal inom sjukvården är ju dock bara människor och därför kan det givetvis även ske misstag när det handlar om behandling av patienter.

En del tabbar kan till och med bli ganska dråpliga – och även om det är fel att skratta åt människors olycka så kan man behöva anstränga sig för att inte dra på smilbanden när somliga närmast unika berättelser kommer upp till ytan.

När Jasminka Velkovska lades in på sjukhus så skulle hennes läkare begå en jättetabbe – och efter sin operation så har hon vad som nu beskrivs som en ”fisande vagina”. Huruvida det här stämmer eller inte är svårt att veta, men det hela har blivit omskrivet världen över.

Bildkälla: CEN/NOVATV

Vad som ska ha hänt är att doktorn under ett ingrepp – exakt vilket förblir oklart – i kvinnans ”nedre regioner” inte återplacerade ändtarmen slut på rätt ställe. I stället för vid analöppningen så ska tarmen ha hamnat i anslutning till Jasminkas vagina, enligt RelayHero.

Ska betala skadestånd

Jag är visserligen ingen doktor, men för mig låter det här otroligt klantigt. Om det ens är möjligt. Det framstår ju som helt galet att man ska kunna förflytta en ändtarm så pass fel att dess slut hamnar vid en helt annan kroppsmynning. Speciellt om man är en specialistläkare!

Bildkälla: CEN/NOVATV

Enligt rapporter så har sjukhuset nu gått med på att betala 33 000 dollar, motsvarade strax över 300 000 kronor, i skadestånd till Jasminka. Hon ska dessutom, efter omständigheterna, må bra – och har accepterat beloppet.

Bildkälla: CEN/NOVATV

Människor världen över debatterar nu huruvida det är okej att skratta åt det här eller inte. Samtidigt som den här kvinnan troligen upplevt problem efter läkarens miss – vilket så klart inte är kul alls – så är det svårt att inte dra lite på smilbanden när man hör om sådana här helknäppa saker. Snacka om att det blev superfel!

Vad tycker du? Får man skratta åt det här, eller är det inte roligt alls? Jag lutar nog mer åt det sistnämnda, men kommentera gärna vad du tycker, eller dela vidare detta till dina vänner!