Mannen är förstoppad i hela 22 år – då tittar läkarna närmare i magen och inser det ofattbara

Vi har nog alla upplevt att magen kan krångla lite i samband med att man går på toa – och det brukar vara allt annat än trevligt.

Att exempelvis vara förstoppad under en dag eller två kan vara otroligt frustrerande, men tänk dig då att vara det i hela 22 år!

Det låter som något från en mardröm, men för en man var det faktiskt verkligheten.

Patienten, som förblir anonym, led av Hirschsprungs sjukdom. Enligt Vårdguiden innebär det att du saknar nervceller i en del av tarmen. Det kan leda till att dina muskler inte klarar av att driva tarmens innehåll framåt.

Haft svårare för att gå på toa

I TV-programmet ”The doctors” förklarar den erfarne läkaren David Rosenfeld att det är högst osannolikt att den här mannen inte kunnat gå på toaletten för att bajsa under hela 22 år, men han har garanterat haft svårare för att göra ”nummer två” än många andra.

I över två decennier kände han sig förstoppad och allt avfall som inte kunna passera genom tarmen började successivt byggas upp – tills mannen slutligen hade en enorm klump på hela 13 kilo bajs som fastnat i tarmen.

Bild: Youtube

Enligt David Rosenfeld hade patienten varit ”gravid” med avföring otroligt länge och massan hade dessutom byggts upp under en lång tid. Med andra ord hade han en hel del extra vikt att bära runt på.

Världens största mänskliga ”kabel”

När läkarna till slut kunde reda ut vad som hade gjort honom förstoppad – och dessutom gått in och avlägsnat den vidriga ”klumpen” – så får vi anta att mannen kände en enorm lättnad.

Bild: Youtube

Man kan nog säga att det var världens största mänskliga ”kabel” som plockades ut.

Kolla in klippet nedan för mer information om det unika fallet!

Med dagens moderna teknik och operationsmetoder så kommer de flesta barn som föds med Hirschsprungs sjukdom inte uppleva några större besvär. Tyvärr var den här mannen inte lika lyckligt lottad, men givetvis mår han nu betydligt bättre – efter läkarnas skickliga ingrepp.

Tryck nu på dela-knappen om du också imponeras av dagens sjukvårdspersonal!