Mannen löser upp jobbig vaxpropp – det han får ut ur örat ger folk mardrömmar

Många av oss har någon gång haft en vaxpropp i örat.

Det påverkar hörseln, kan kännas obehagligt och är allmänt besvärligt. Det brukar dock vara ganska enkelt att lösa upp dem med rätt metoder och hjälpmedel, men skulle man inte klara det på egen hand så kan sjukvården oftast hjälpa till.

En man skulle försöka sig på att lösa upp det han trodde var en vaxpropp på egen hand, men det skulle landa i en hemskt vidrig upptäckt. Mannen, som lagt upp sin berättelse på Reddit men förblir anonym, vaknade en natt och märkte att något var fel med vänster öra, skriver The Mirror.

Fick svårare att sova

Det gjorde inte ont, men hörseln var något försämrad och med jämna mellanrum kunde han höra som ett knakande ljud. Det var något annorlunda än vad han hade upplevt vid tidigare vaxproppar.

Bild: Shutterstock

Han stoppade in en bomullstuss med olivolja i örat för att försöka mjuka upp vaxet. Ljuden försvann dock inte, utan ersattes snart av mer lågmälda och tickande läten. Det gjorde det svårt att sova, men till slut gick det.

På morgonen var ljuden borta, men själva proppen satt kvar. De kommande dagarna försökte man därför på egen hand – med olika husmorsknep – att lösa upp vaxet. Man hällde vatten i örat, försökte med olivolja igen och använde till och med en pincett (vilket man dock inte rekommenderas att göra).

Gjorde en vidrig upptäckt

”Alla metoder misslyckades med att lösa upp vaxproppen – tills i dag”, skriver mannen.

”Jag var åter igen dum nog att peta runt med en pincett i örat när jag äntligen fick tag i den där vaxproppen. Upprymt drog jag sakta ut den för att titta på vad mitt öra hade skapat.”

Då skulle mannen göra en vidrig upptäckt.

”Till min stora skräck kunde jag snart konstatera att det inte var vax som hade bildat den där proppen, utan något som liknande en liten mal”, skriver han.

Bild: Reddit

”Den där lille krabaten hade på något sätt klättrat in i mitt öra vid 02 på natten, väckt mig, men sedan inte kunnat komma ut eftersom att jag satte en bomullstuss i vägen.”

”Jag försöker fortfarande greppa att jag hade en död insekt i mitt öra i en halv vecka”.

Rysningar och handsvett

Reaktionerna har fullkomligt haglat in efter att mannen publicerade sin bild på malen.

”Jag kommer aldrig att kunna sova igen”, menar en person.

”Jag har aldrig mått så dåligt av att bara läsa något tidigare. Rysningar, handsvett, kräkreflex, tårfyllda ögon och mer”, hävdar en annan.

Ja, det var sannerligen ingen trevlig upptäckt som den här mannen gjorde, men skönt att det till slut verkar ha löst sig i alla fall.

Det gäller dock att vara försiktig när man ska handskas med sin kropp. Ta alltid det säkra före det osäkra! Tryck nu på DELA-knappen för att sprida det viktiga budskapet!