Mattias ”ollar” kungliga slottet – vill starta en folkrörelse

Svenske konstnären Mattias Hellberg vill starka en folkrörelse i Norge – som går ut på att ”olla” saker. Alltså gnida toppen av sin penis mot diverse föremål. Nu förklarar han syftet:

– Ollning som begrepp finns inte här. Jag kanske blir den som tar det hit, säger Mattias till P4 Dalarna.

Har du någon hört talas om begreppet ”ollning”? Det kan verka och låta pubertalt, men det går alltså ut på att en man gnider toppen av sitt könsorgan mot något. Syftet kan variera från person till person, men Mattias Hellberg försöker nu ta den udda aktiviteten till Norge.

Har ”ollat” slottet

Han klassar det hela som ett konstprojekt.

– Jag har fascinerats av den här kulturen. Vad är det man upplever? Därför kände jag att jag behöver bli en ”ollare”, säger han till P4 Dalarna.

Bild: Pixabay

Den svenske konstnären har bland annat gnidit sin penis mot det kungliga slottet i Oslo.

– Ollning som begrepp finns inte här, berättar Mattias. Jag kanske blir den som tar det hit.

”Det lägsta hos människan”

Sveriges Radios konstkritiker Karsten Thurfjell säger till P4 om det udda projektet:

– Det är liksom det lägsta hos människan. Det känns som att ollning är något pubertalt fenomen och det är på idiotnivå. Det lägsta man kan tänka sig – och allt man gör blir en del av det här konstprojektet. Vad jag än säger, att jag skäms lite, så blir det ännu bättre för konstprojektet att jag som konstkritiker säger så.

Genom den här uppmärksamheten hoppas nu alltså Mattias starta lite av en folkrörelse i Norge. Kanske lika bra att skeppa ollningen dit – jag vet ärligt talat inte om vi har så mycket nytta av den här i Sverige.

Vad tänker du? Är det här vettigt eller knasigt? Dela vidare den här artikeln och berätta vad du tycker!