Monica, 29, väger 350 kilo – drömmer om att inte kunna röra sig: ”Gå upp i vikt gör mig lycklig”

Monica Riley, 29, från USA väger 350 kilo. Hon är dock inte nöjd med det, utan vill ännu fetare. Drömmen är att nå ett halvt ton – och att inte ens kunna röra sig självständigt.

Trots läkarnas varningar väljer hon att bara fortsätta äta, vilket hela hennes liv går ut på. Texas-kvinnan har till och med avstått från operationer som skulle underlätta en viktnedgång

– Jag känner mig som en drottning, säger hon.

Den envisa och målinriktade 29-åringen har varit överviktig hela sitt liv. För ett antal år sedan var hon bara minuter från att genomgå en omfattande operation som skulle underlätta viktminskning, men i sista stund så valde hon att ställa in.

I stället fattade Monica Riley beslutet att försöka bli ännu fetare. Under 2016 och 2017 rapporterades det mycket om amerikanskan – bland annat av Expressens Hälsoliv – men då var hon inte ens nöjd med sin vikt på 350 kilo.

Pojkvännen göder henne

Målet var att nå sanslösa 500 kilo, alltså ett halvt ton – och att därmed bli världens fetaste kvinna. En dröm som hon när är att inte ens kunna röra sig på egen hand.

Bild: Ruaridhconnellan/Barcroft Images

Pojkvännen Sid är en så kallad ”feeder” och lever för att göda sin partner. Dagligen så matar han henne genom en enorm tratt.

– Jag känner mig som en drottning eftersom Sid kommer passa upp på mig, sa hon för en tid sedan, enligt brittiska Metro.

Bild: Ruaridhconnellan/Barcroft Images

Vanligtvis landar hennes dagliga kaloriintag på 8 000. Enligt Livsmedelsverket så är det rekommenderade intaget för en kvinna mellan 1 700 och 2 500 kalorier om dagen. Monica ligger alltså på mer än det tredubbla.

”Gör mig lycklig”

Många i parets närhet – exempelvis 29-åringens mamma – är mycket kritiska till deras livsmål.

– Hon (mamman) förstår inte och säger att jag dödar mig själv. Jag förstår att hon är brydd, men det är mitt liv och att gå upp i vikt gör mig lycklig, säger Monica.

Bild: Ruaridhconnellan/Barcroft Images

Kritiken har avtagit något efter att paret bestämde sig för att försöka skaffa barn.

– Det finns inget som stoppar mig från att uppfostra ett barn från sovrummet. Folk tycker säkert att det är själviskt, men jag är övertygad om att vi hade blivit bra föräldrar, menar den jättelika kvinnan.

Hon har i flera intervjuer berättat att hon är stolt över sin kroppshydda och att det bara känns bra att bli omskriven. De kritiska röster som det innebär – de viftar hon bara bort.

– Målet är att bli så stor att jag inte kan röra mig, säger Monica.

Vad tycker du om detta – gör hon rätt som följer sin dröm, eller är det galenskap? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet (håll god ton), eller dela vidare detta till dina vänner!