Nya ”knepet” mot hemorrojder är att köra upp potatisar i stjärten – här är läkarnas stenhårda dom

Människor kan verkligen hitta på knäppa saker. Kreativiteten vad gäller galenskap vet inga gränser – och det tar sällan lång tid innan märkliga ”trender” sprider sig som en löpeld på nätet.

Under den senaste tiden har vi rapporterat om allt från att många målar penisar på sina naglar till att läkare avråder från att stoppa upp vitlök i vaginan – och den här typen av udda påhitt bara fortsätter.

Nu hävdar doktorer att ett oväntat populärt ”husmorsknep” mot hemorrojder är att stoppa upp frysta potatisskivor i rumpan – men det är något man starkt avråder från.

Det är mycket bättre att söka medicinsk vård, enligt läkarna.

Kör upp frysta potatisar i rumpan

Det är sajten Viral Thread som skriver att allt fler söker sig till lösningar på internet i stället för att gå till läkaren med sina hemorrojder. Även om ”husmorsknepet” ännu inte är alltför utspritt så finns det alltså människor som kör upp frysta potatisar i rumpan för att bli av med sina anus-besvär.

Wikimedia Commons

Sajten Wales Online, som lyfter att det här inte är något man bör ägna sig åt, tar ändå upp hur tillvägagångssättet beskrivs.

”Skala en rå potatis och skär den i tunna skivor likt om du ska göra pommes frites. Lägg in skivorna i frysen och vänta tills de blivit frysta. För sedan in den frysta potatisskivan i ditt anus och låt den ligga kvar i 30 sekunder. Återupprepa sedan den här processen i tre till fem dagar. Vid de kommande tillfällena, så lämnar du skivan kvar 30 sekunder extra för varje gång”.

Nu varnar läkare för ”knepet”

Man fortsätter med att förklara varför somliga hävdar att det här ska vara ett effektivt botemedel mot hemorrojder.

”Potatis har häpnadsväckande egenskaper och hjälper till att lindra smärta och kliande – känslor som vanligtvis uppstår under det här tillståndet. Den iskalla potatisen bidrar till att dra ihop blodkärlen, minska svullnaden och lindra smärtan direkt”.

Shutterstock

Doktorer varnar nu dock för det märkliga ”husmorsknepet”.

– Hemorrojder kan vara irriterande och drabbade personer skäms ibland för mycket för att söka vård och vänder sig då till sådana här metoder, säger läkaren Diana Gall till brittiska Metro.

Ett varmt bad kan lindra smärtan

Hon fortsätter:

– Det finns inga medicinska bevis för att potatis i anus lindrar hemorrojder. Så jag vill skicka en varning till att som funderar på att testa det. Sök vård i stället, menar Diana Gall.

PxHere

Hon betonar också att det är viktigt att dricka mycket vätska, hålla sig till en fiberrik kost och att emellanåt ta ett varmt bad. Det kan lindra smärtan och kliandet, hävdar läkaren.

Så om du funderar på att stoppa upp potatis i rumpan – överväg i stället att få till läkaren först! Tryck nu på dela-knappen för att hjälpa till att sprida den här viktiga varningen!