Pappan Max ammar sin dotter varje dag – nu uppmanar han fler män att ”ta fram tutten”

Som nyblivna föräldrar får man ofta ganska tydliga roller, där bebisen behöver sin mamma mer då det är hon som sitter på maten som kommer via brösten.

Men Maxamillian Neubauer, en nybliven pappa från Wisconsin i USA, fick rycka in och amma när Maxamillians fru tillika bebisens mamma inte kunde efter att komplikationer tillstött under förlossningen, skriver Insider.

Det var när lilla Rosalia skulle födas via kejsarsnitt som det uppstod komplikationer. Komplikationerna fick bland annat konsekvensen att mamma April inledningsvis inte kunde amma Rosalia som vanligt.

”Första pappan som ammar”

Då föreslog Cybil Martin-Dennehy, sjuksköterska på sjukhuset där Rosalia föddes, att Maxamilliam kanske kunde prova en inte helt vanlig metod för pappor.

– Då kom den här jättehäftiga sjuksköterskan med förslaget så det var bara att bli den första pappan som ammar, säger Maxamilliam till Insider.

– Det är det största ögonblicket i min karriär, ingen av de pappor jag frågat tidigare har nappat på förslaget. Han älskar verkligen sin familj, säger Cybil Martin-Dennehy till Insider.

Bildkälla: Facebook

Så fungerar det

Hur går det då till när en man, som inte producerar mjölk naturligt, ammar?

Hjälpmedlet heter ”Supplemental Nursing System” och ges vanligtvis till mödrar som har svårt att amma. Det är ett tillmatningsset som ska hjälpa mamman att laktera och göra det lättare för bebisen att hålla fast bröstet under amningen.

Men den som lilla Rosalia först åt via var ett hemmabygge signerat Cybil Martin-Dennehy som löste det med en liten slang, bröstvårteskydd och välling.

Bildkälla: Facebook

Vill nu uppmuntra fler pappor

Mamma April har nu återtagit ammandet av Rosalia igen och den lilla familjen mår bra.

Maxamillian Neubauer hoppas nu på att få se fler pappor ta efter hans exempel, trots att han själv aldrig tänkt tanken på att amma en bebis.

– Jag hoppas verkligen det, det är helt fantastiskt att vara pappa! säger Maxamillian Neubauer till Insider.

Bildkälla: Facebook

En inte helt vanlig metod men ack vilken fin pappa Maxamillian är! Tryck nu på dela-knappen för att hylla alla föräldrar!