Sandra, 20, riskerade livet – för att få större rumpa

Allt fler människor reser utomlands för att plastikoperera sig. Dels finns ett större utbud av vad läkare kan tänka sig att göra i andra länder, dels för att det många gånger är betydligt billigare än hemma i Sverige.

Jag skulle själv aldrig ta till ett sådant här ingrepp för att justera något på mitt utseende, men har däremot full förståelse för att människor gör det. Alla har rätt att göra vad hon eller han vill med sin kropp – och det ska vi respektera.

Om det är något jag har svårt för så är det när personer ska håna andra eller göra sig roliga på medmänniskors bekostnad. I stället tycker jag att man kan fascineras av hur olika vi är och försöka hitta positiva bitar i det. Det är sådant som gör vår värld så färggrann!

(Den här nyheten är inget roligt i sig, men däremot ovanlig, intressant och häpnadsväckande. Sådant skriver vi också om på Humorbibeln, men inte alls i ett hånfullt syfte – snarare tvärtom. Alla människor är lika mycket värda och förtjänar all respekt!)

”Minskat min midja”

Nyligen så reste helsingborgaren Sandra Sundberg, 20, till Turkiet. Men inte bara för att njuta av värmen, hon åkte främst dit för att göra ett så kallat ”Brazilian butt lift” – ett skönhetsingrepp som gör att man förändrar sin bakdel, vanligtvis genom att göra den större.

– Jag har minskat min midja och förstorat mina höfter och rumpa – som en timglasfigur, säger hon till SVT.

Hela 8 liter fett har sugits ut från Sandras rygg, mage, haka, armar och innerlår för att i stället placeras i hennes rumpa. En så stor volym är förbjuden i Sverige – då det lett till att människor har dött.

Den fasansfulla risken var dock inget som stoppade 20-åringen.

– Läkarna sa att de inte kan garantera att jag överlever, att risken fanns att jag skulle dö, men jag kände att det var värt det. Jag vet att det låter konstigt, men när man är så insatt i skönhetsoperationer som jag är så tänker man inte på risken utan bara på resultat, berättar hon för sajten.

Får inte sitta ner

Förre året opererade Sandra brösten, läpparna och sin näsa – och nu var det alltså dags för rumpan. Ingreppet i Turkiet kostade cirka 50 000 kronor. Då ingick även att man fick återhämta sig i en lyxvilla i några dagar efter operationen.

Efter det omfattande ingreppet får Sandra inte sitta ner på hela 6 veckor, men även det anser hon vara värt det. Hon har delat med sig av sin resa på sociala medier där operationen väckt massvis av reaktioner.

Både positiva och negativa.

– Jag tycker att kvinnor ska se ut precis som de vill. Jag får många kommentarer om att jag gör det här för killars skull, men jag gör det för min egen skull, inte för någon annan. Att det väcker uppmärksamhet kan jag inte rå för. Man ska göra det man vill, se ut som man vill och skita i alla andra. Då kommer man långt, säger Sandra till Kvällsposten.

Posted by Sandra Sundberg on Saturday, 9 May 2015

Vad tycker du om Sandras förändring? Gör hon rätt som följer sin dröm, eller är det galenskap? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet, eller tryck på dela-knappen för att sprida budskapet om allas lika värde!