Studie avslöjar: Kvinnor tycker män med ölmage är sexigare än muskelknuttar

Vad som anses vara en snygg, sexig man har förändrats mycket genom åren. För flera hundra år sedan var en rejäl karl med stor mage ett kvitto på att man hade mycket pengar, eftersom att man hade råd att äta sig riktigt proppmätt.

Hoppar man fram i tiden och tittar i ett modemagasin idag så ska man istället ha stora, svällande muskler och helt sakna underhudsfett. Men är det faktiskt så att kvinnor går igång på muskelpaket med magrutor?

Nu finns nämligen forskning som stöder motsatsen – kvinnor dras mer till lite rundare män, skriver sajten Viralthread.

Överallt i tidningar och på tv ser man idag tips, tricks och knep för hur man ska bli så smal och vältränad som det bara är möjligt.

Det är dieter, träningsupplägg och massor av andra tips på hur man blir ”snygg.”

Kvinnor föredrar ölmage

Men vad tycker egentligen kvinnor om män som är jättevältränade?

Den internationella gymkedjan Planet Fitness frågade drygt 2 000 kvinnor och män vilken typ av kroppsform de attraheras mest av.

Resultatet visade att hela 70 procent av kvinnorna föredrog män med ölmage – eller rättare sagt en övervikt på upp till tio kilo.

Här är biologiska förklaringen

Enligt Richard Bribiescas, professor vid Yale, så finns en biologisk förklaring till varför kvinnor dras mer till män som föredrar en hemmakväll i soffan framför en kväll på gymmet.

Män med lite större mage har lägre testosteronnivåer, som ger ett bättre immunförsvar och i sin tur ger en längre livslängd.

– En lite större kroppshydda signalerar överlevnad vilket kvinnor kan förknippa med bra faderskapsegenskaper, säger Richard Bribiescas till Viralthread.

Bild: Pixabay

Får inte gå överstyr

Men, som med allt annat, finns en gräns. För mycket fett ger som bekant en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och sämre ork.

Dock innebär detta att man med gott samvete kan unna sig en öl och en pizza under helgen, istället för att ränna till gymmet.

Det här är ju riktigt goda nyheter för många män!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får den här viktiga informationen!