Svenske Mathias pippade med naturen på bästa sändningstid – så lever tv-profilen idag

Svenske Mathias pippade med naturen på bästa sändningstid – så lever tv-profilen idag

Ända sedan urminnes tider har vi människor fascinerats av andra människor som inte helt lever enligt det som betraktas som norm.

Vi trivs väldigt bra i vår trygga vardag, men för att inte bli allt för uttråkade så behöver våra sinnen ibland kittlas genom att se hur mer vågade människor lever sina liv.

En av de profiler som satt stora avtryck på svenska folket är Mathias Risberg, 32. Han blev först känd när han i programmet Outsiders bokstavligen blottade sin livsstil som naken naturälskare utan hem för förvånande tv-tittare.

Men vad hände med Mathias efter Outsiders? En hel del, verkar det som.

Det var 2016 som Mathias Risberg, i bara mässingen, förkunnade sin kärlek till naturen på bästa sändningstid i Kanal 5:s Outsiders.

”Kramar träd och gör sexljud”

Mathias dras sexuellt till naturen och har älskat med såväl träd som stenar. För att befästa sin kärlek till naturen levde han som hemlös i skogen.

Bildkälla: Youtube

– Jag lever som luffare. Jag träffar många olika vänner som jag reser med. Jag hjälper till på gårdar och sjunger på stan. Hittar jag ingenstans att sova får jag hämta ett par kartonger. Det är ett ganska flummigt liv, men det är väldigt härligt. Det är ett väldigt lyckligt liv jag har. Man är som en kung, fast på gatan, sa Mathias till Aftonbladet.

Bildkälla: Youtube

Hur är det då att ha sex med naturen?

– Naturen är sexuell. Den förökar sig själv hela tiden. Jag kramar ett träd och gör sexljud. För mig är det fascinerande att få uppleva det. Det blir en sorts naturlig orgasm. För mig känns det helt okej, sade Mathias till Aftonbladet.

Här kan du se inslaget från Outsiders.

Sökte till Idol

Men att medverka i Outsiders var inte nog med rampljus för Mathias Risberg. 2019 kunde Idol-tittare landet över se ett bekant ansikte under audition-fasen av tävlingen.

Bildkälla: Youtube

Iklädd en rosa sparkdräkt framförde Mathias ett egenskrivet nummer som, till tittarnas stora besvikelse, inte genererade någon guldbiljett från en enig jury.

Här kan du se Mathias Idol-audition.

Sex-kollektiv: ”Trotsa rädslan”

2022 har Mathias lämnat sång-ambitionerna därhän men han har inte förlorat sin kärlek för sex och nakenhet.

Tillsammans med sin stora kärlek, Joni, driver Mathias kollektivet Beyond Nudity.

Syftet med gruppen är enligt deras egen hemsida att:

”Vi trotsar rädslan för fördomar, och tillåter oss att bli utmanade av samhället för att vi lyfter sexuell upplysning och uppmuntrar till den sexuella utforskning vi alla önskar oss, men inte tillåter oss…”

Gruppen uppträder bland annat i diverse skogar och på festivaler av allehanda slag.

Man kan tycka lite vad man vill om Mathias val av livsstil, men oavsett så är hans självständighet värd all beundran.

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa det här!